Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinäiset kookospunajuuret ja bataatti- linssiterriini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täydellinen jouluruokakokonaisuus vegaaneille! Bataatti-linssiterriini on vegaani, laktoositon, gluteeniton ja munaton vaihtoehto joulupöytään perinteisille laatikoille.

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa hienonnettuna
  • hiven tuoretta tai kuivattua chiliä
  • 6-8 kuorittuja punajuurta lohkoina
  • 1 punasipuli puolirenkaina
  • 1dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kookoskermaa

Viimeistelyyn

  • basilikalehtiä

Valmistusohje

Kuullota öljyssä juustokumina ja chili. Lisää punajuuret sekä sipulit ja kuullota hieman. Sekoita joukkoon loput aineet paitsi basilika. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat kypsiä. Ripottele pinnalle basilikalehtiä ja nauti.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret