Pähkinäiset kookospunajuuret ja bataatti- linssiterriini
Julkaistu
Täydellinen jouluruokakokonaisuus vegaaneille! Bataatti-linssiterriini on vegaani, laktoositon, gluteeniton ja munaton vaihtoehto joulupöytään perinteisille laatikoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl juustokuminaa hienonnettuna
- hiven tuoretta tai kuivattua chiliä
- 6-8 kuorittuja punajuurta lohkoina
- 1 punasipuli puolirenkaina
- 1dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
- 1 tl sokeria
- suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl kookoskermaa
Viimeistelyyn
- basilikalehtiä
Valmistusohje
Kuullota öljyssä juustokumina ja chili. Lisää punajuuret sekä sipulit ja kuullota hieman. Sekoita joukkoon loput aineet paitsi basilika. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat kypsiä. Ripottele pinnalle basilikalehtiä ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa