Kinkku- ja lohitäyte uuniperunoille
Kaksi ihanaa täytettä; valitse omasi!
Ainekset
- 4 annosta
Ainekset
- 4 isoa Rosamunda-perunaa
Kinkkutäyte
- 150 g kinkkua
- 1 prk ranskankermaa
- 1 rkl Rajamäen Viinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl cajun-mausteseosta
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
Lohitäyte
- 150 g kylmäsavustettua lohta
- 1 prk ranskankermaa
- 1 rkl Rajamäen Viinietikkaa
- pala purjoa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2 tl sitruunapippuria
- 3 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Pese tasakokoiset perunat huolellisesti. Tee perunoiden pintaan ristiviilto ja kääri ne alumiinifolioon. Kypsennä 225–asteessa noin tunti. Valmista perunoiden kypsyessä täytteet.
Raota kypsien perunoiden foliota sen verran, että saat puristettua perunaa koholleen ristiviillon kohdalta. Tarjoa täytteiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka