Kinkku- ja lohitäyte uuniperunoille

Kaksi ihanaa täytettä; valitse omasi!

Ainekset

  • 4 annosta

Ainekset

  • 4 isoa Rosamunda-perunaa

Kinkkutäyte

  • 150 g kinkkua
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 rkl Rajamäen Viinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl cajun-mausteseosta
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa

Lohitäyte

  • 150 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 rkl Rajamäen Viinietikkaa
  • pala purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Pese tasakokoiset perunat huolellisesti. Tee perunoiden pintaan ristiviilto ja kääri ne alumiinifolioon. Kypsennä 225–asteessa noin tunti. Valmista perunoiden kypsyessä täytteet.

Raota kypsien perunoiden foliota sen verran, että saat puristettua perunaa koholleen ristiviillon kohdalta. Tarjoa täytteiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.