Kinkkupaisti
hana kinkkupaisti hoitaa itse itsensä uunissa sillä aikaa kun voit tehdä jotain hauskaa 1-1 ½ tunnin aikana. Täytä oliiveilla tai jollakin muulla maukkaalla ja värikkäällä, kuten aurinkokuivatuilla tomaateilla, pikkukurkuilla tai parmankinkulla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg kinkkupaisti
- 15-20 vihreää oliivia pimentolla
- 1 ½ rkl rosmariinia
- 1-2 tl timjamia
- 100 g savustettua porsaankylkeä, kuutioina
- 2 dl lientä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl paistolientä
- 3 dl punaviiniä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pistele kinkkuun reikiä ja täytä ne oliiveilla, hiero lihaan suolaa ja pippuria.
3. Laita kinkku uunivuokaan, sen ympärille kuutioitua siankylkeä. Ripottele päälle rosmariinia ja timjamia, pistä lihaan lämpömittari. Paista valelematta kunnes sisälämpötila on 82-85 astetta.
4. Vatkaa pannusta maut liemellä, siivilöi ja kuori liemi.
5. Freesaa voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää liemi ja viini. Keitä 10 minuuttia, mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka