Kinkkupiirakka
Voitaikinaa löytyy myös pyöreäksi kaulittuna pakastealtaasta. Piirakka sopii loistavasti seisovaan pöytään, josta jokainen vieras voi leikata itselleen viipaleen.
Neljälle
- 1 pkt pakastettua voitaikinaa
Täyte
- 200 g savu- tai keittokinkkua, kuutioina
- 2-3 dl juustoraastetta
- 1 ½ rkl vaaleaa dijonsinappia
- 1 kananmuna, valkuainen ja keltuainen eroteltuina
- 1 dl kermaa
- 2 dl keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kaulitse taikina levyksi, ei liian ohueksi. Ota siitä niin iso ympyrä kuin mahdollista, laita se leivinpaperille pellille.
3. Sekoita kinkku, juusto, sinappi, munankeltuainen, kerma ja riisi.
4. Laita täyte taikinaympyrän toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puolikas päälle. Painele reuna kiinni. Käytä mahdollista ylijäämätaikinaa koristeluun.
5. Penslaa piirakka munanvalkuaisella. Pistä siihen muutama ilmareikä. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa