Kinkkupiiras

Tämä ruokaisa ja värikäs piiras lupaa hyvää. Käytä vain puolet taikinasta ja pakasta loput myöhempää käyttöä varten.

1 satsi piirastaikinaa josta käytät puolet

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 200 g keittokinkkua, hienonnettuna
  • 100 g savukinkkua, hienonnettuna
  • 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
  • 1 punainen paprika, kuutioituna
  • ½ punainen chili, hienonnettuna
  • n. 10 pikkusipulia
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa, viipaloituina
  • 200 g herkkusieniä, viipaloituina
  • 1 dl lientä tai kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita puolet taikinasta muovikelmussa pakkaseen, laita loput muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Keitä sipulit nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Kuori ne ja ruskista kevyesti voissa pannulla.

4. Ruskista myös sienet.

5. Lado kaikki ainekset uunivuokaan. Kaada päälle viini tai liemi.

6. Kaulitse taikina kanneksi ja peitä vuoka. Pistä kanteen muutama ilmareikä. Käytä mahdollista ylijäämätaikinaa koristeluun. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.