Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-katkarapukakku

Julkaistu 21.05.2013 12:10

Voileipäkakut ovat juhlapöydän kestohittejä. Valmista kakut edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään ja koristele juhlapäivän aamuna. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).

Pohjat

  • 20 vaaleaa, isoa paahtoleipäviipaletta
  • 1 ½ dl kasvis- tai kalalientä, jäähtynyttä
  • 400 g lämminsavustettua lohta
  • 400 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 dl tillisilppua
  • lime-pippuria myllystä

Pinnalle

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 150 g smetanaa
  • lime-pippuria myllystä
  • 200 g isoja katkarapuja suolaliemessä, valutettuna
  • ruohosipulia

Koristeeksi

  • sinimailasen ituja
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

Leikkaa leivistä reunat.

Kiehauta kasvis- tai kalaliemi ja jäähdytä.

Kokoa kakku leivinpaperin päälle tarjottimelle tai työlaudalle.

Laita neljä leipäviipaletta vierekkäin ja kostuta.

Vatkaa lämminsavustettua lohta, ruohosipulituorejuustoa ja tillisilppua. Mausta lime-pippurilla.

Jaa tahna kerroksittain kostutettujen leipäviipaleiden väliin.

Laita kakun ympärille foliota tai kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja siisti tarvittaessa reunat ja päädyt.

Vatkaa ruohosipulituorejuusto, smetana ja lime-pippuri.

Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille.

Valuta katkaravut ja laita runsaaksi keoksi kakun päälle.

Koristele ruohosipulilla ja halutessasi lime- tai sitruunaviipaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku