Sämpylät tonnikala- ja kinkkutäyttein

Sämpylöistäkin saa mukavan kesälounaan, puhumattakaan retkieväästä. Tässä teemme sämpylöitä kahdenlaisilla täytteillä, tonnikala- ja kinkkutäytteillä. Laske kaksi sämpylää henkeä kohti.

Neljälle

  • 8 sämpylää

Tonnikalatäyte

  • 1 purkki tonnikalaa
  • ½ punasipuli
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl kaprista
  • 1 sellerinvarsi
  • 8 mustaa kivetöntä oliivia

Kinkkutäyte

  • 100 g keittokinkkua
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 1 tomaatti
  • 1/4 kurkkua

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl kuivattu rakuunaa

Valmistusohje

1. Tonnikalatäyte: Valuta tonnikalan liemi ja paloittele kala kulhoon. Kuori ja silppua sipuli. Huuhdo tomaatti, puolita ja koverra pois siemenet, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Suikaloi selleri. Sekoita keskenään tonnikala, sipuli, tomaatti, selleri ja kapris.

2. Kinkkutäyte: Suikaloi kinkku ja leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Huuhdo tomaatti, puolita ja koverra pois siemenet, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa kurkku pikkupaloiksi. Sekoita kaikki yhteen.

3. Kastike: Sekoita keskenään öljy, vesi, suola ja pippuri sekä rakuuna. Jaa puolet tonnikalatäytteeseen, toinen puoli tomaattitäytteeseen.

4 Leikkaa sämpylöistä kansi. Paina sämpylöiden pohjaosan pehmeää sisustaa hiukan kuopalle ja jaa täyte sämpylöille, nosta kansi päälle. Jos ota sämpylät mukaan retkelle, kääri ne yksitellen kelmuun.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.