Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapusämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile sämpylät höyryävän kuumina, lämmitä ne siis uunissa ennen kuin täytät ne kuumalla muhennoksella.

6 kpl

  • 6 sämpylää

Täyte

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g herkkusieniä, viipaleina
  • 3 dl kermaa
  • soijaa
  • 2 rkl sherryä
  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa sämpylöistä kansi ja koverra sisältö.

2. Paista sieniä ja margariinia kunnes kaikki neste on haihtunut.

3. Puuteroi päälle jauhoja, lisää kerma ja mausta. Keitä 15 minuuttia.

4. Mausta sherryllä, kääntele mukaan katkaravut ja tilli. Kuumenna, mutta älä keitä, muuten katkaravut sitkistyvät. Täytä leivät ja koristele.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä