Katkarapusämpylät

Tarjoile sämpylät höyryävän kuumina, lämmitä ne siis uunissa ennen kuin täytät ne kuumalla muhennoksella.

6 kpl

  • 6 sämpylää

Täyte

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g herkkusieniä, viipaleina
  • 3 dl kermaa
  • soijaa
  • 2 rkl sherryä
  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa sämpylöistä kansi ja koverra sisältö.

2. Paista sieniä ja margariinia kunnes kaikki neste on haihtunut.

3. Puuteroi päälle jauhoja, lisää kerma ja mausta. Keitä 15 minuuttia.

4. Mausta sherryllä, kääntele mukaan katkaravut ja tilli. Kuumenna, mutta älä keitä, muuten katkaravut sitkistyvät. Täytä leivät ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!