Katkarapusämpylät
Tarjoile sämpylät höyryävän kuumina, lämmitä ne siis uunissa ennen kuin täytät ne kuumalla muhennoksella.
6 kpl
- 6 sämpylää
Täyte
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 200 g herkkusieniä, viipaleina
- 3 dl kermaa
- soijaa
- 2 rkl sherryä
- 250 g kuorittuja katkarapuja
- tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa sämpylöistä kansi ja koverra sisältö.
2. Paista sieniä ja margariinia kunnes kaikki neste on haihtunut.
3. Puuteroi päälle jauhoja, lisää kerma ja mausta. Keitä 15 minuuttia.
4. Mausta sherryllä, kääntele mukaan katkaravut ja tilli. Kuumenna, mutta älä keitä, muuten katkaravut sitkistyvät. Täytä leivät ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"