Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt retkisämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sämpylät on helppo pakata ja ne säilyvät hyvin. Täytteitä voi vaihdella loputtomiin.

16 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl vettä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl vehnänalkioita
  • 4 dl grahamjauhoa
  • 6 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 16 savukinkkusiivua
  • 16 juustosiivua
  • paprikajauhetta
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja kaada se vehnänalkioiden päälle. Anna jäähtyä 37-asteiseksi, jolloin voit liuottaa hiivan seokseen. Sekoita tähän kaikki muut ainekset ja vaivaa mukaan sen verran vehnäjauhoa, ettei taikina enää tartu. Anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala vuorollaan sentinpaksuiseksi levyksi. Ota muotilla kummastakin taikinalevystä 14-16 pyöreää kakkua. Siirrä kakkuset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Aseta puoleen pyörylöistä päälle yksi kinkku- ja yksi juustoviipale ja paina toinen taikinapyörylä päälle. Painele reunoilta kiinni. Anna nousta 30 minuuttia.

3. Penslaa kerrossämpylät vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä