Täytetyt retkisämpylät

Sämpylät on helppo pakata ja ne säilyvät hyvin. Täytteitä voi vaihdella loputtomiin.

16 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl vettä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl vehnänalkioita
  • 4 dl grahamjauhoa
  • 6 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 16 savukinkkusiivua
  • 16 juustosiivua
  • paprikajauhetta
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja kaada se vehnänalkioiden päälle. Anna jäähtyä 37-asteiseksi, jolloin voit liuottaa hiivan seokseen. Sekoita tähän kaikki muut ainekset ja vaivaa mukaan sen verran vehnäjauhoa, ettei taikina enää tartu. Anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin pala vuorollaan sentinpaksuiseksi levyksi. Ota muotilla kummastakin taikinalevystä 14-16 pyöreää kakkua. Siirrä kakkuset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Aseta puoleen pyörylöistä päälle yksi kinkku- ja yksi juustoviipale ja paina toinen taikinapyörylä päälle. Painele reunoilta kiinni. Anna nousta 30 minuuttia.

3. Penslaa kerrossämpylät vatkatulla munalla ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.