Joulukinkun paisto-ohje:
- Ota kinkku ajoissa sulamaan. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla lähellä plus kymmentä astetta ennen paistamista.
- KÄYTÄ KINKUN PAISTOON PAISTOMITTARIA. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Laita kinkku paistopussiin. Paistopussi on siitä hyvä, että voit ottaa paistiliemen kätevästi talteen paiston jälkeen ja hyödyntää sitä esimerkiksi kastikkeissa. Voit myös paistaa kinkun ritilällä ilman paistopussia.
- Aseta uunin lämpötila 100-120 asteeseen ja paista kinkkua noin 1-1,5 tuntia per kilo luottaen kuitenkin paistomittariin, ei aikaan.
- Sisälämpötilan ollessa 72 astetta, kinkku on mehevä ja kypsä. Mikäli haluat hieman mureampaa kinkkua, tulee sisälämpötilan olla 75–80 astetta.
Videolla ohjeet:
1:36
KATSO MYÖS: Joulukinkun kuorrutus
Huom! Joulukinkkua ei tule säilyttää huoneenlämmössä kovin pitkiä aikoja, joten loppujäähdytys tulee suorittaa jääkaapissa tai sään salliessa ulkona.