Kinkun paisto: Pienen joulukinkun paistaminen – helpot ohjeet
Julkaistu
Joulukinkun paistaminen on helppoa, kunhan muistaa paistomittarin ja muutaman perussäännön. Katso helpot ohjeet kinkun paistoon. Videolla kinkkuvinkit antaa tuotekehityskokki Joni Rouvali HKScanilta.
Ainekset ja tarvikkeet
- 1 pieni joulukinkku
- Paistopussi
- Paistomittari
Valmistusohje
Joulukinkun paisto-ohje:
- Ota kinkku ajoissa sulamaan. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla lähellä plus kymmentä astetta ennen paistamista.
- KÄYTÄ KINKUN PAISTOON PAISTOMITTARIA. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Laita kinkku paistopussiin. Paistopussi on siitä hyvä, että voit ottaa paistiliemen kätevästi talteen paiston jälkeen ja hyödyntää sitä esimerkiksi kastikkeissa. Voit myös paistaa kinkun ritilällä ilman paistopussia.
- Aseta uunin lämpötila 100-120 asteeseen ja paista kinkkua noin 1-1,5 tuntia per kilo luottaen kuitenkin paistomittariin, ei aikaan.
- Sisälämpötilan ollessa 72 astetta, kinkku on mehevä ja kypsä. Mikäli haluat hieman mureampaa kinkkua, tulee sisälämpötilan olla 75–80 astetta.
Videolla ohjeet:
KATSO MYÖS: Joulukinkun kuorrutus
Huom! Joulukinkkua ei tule säilyttää huoneenlämmössä kovin pitkiä aikoja, joten loppujäähdytys tulee suorittaa jääkaapissa tai sään salliessa ulkona.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa