Kinuski-pekaanipiiras
Mausteisen päivällisen jälkeen maistuu jokin makea. Esimerkiksi cajun-päivällisen jälkeen voit tarjoilla herkullista kinuski-pekaanipiirasta. Tuo piiras tarjolle konjakilla tai viskillä maustetun kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 60 g suolatonta voita
- 2 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- ½ muna
- 2 rkl kylmää maitoa
- 2 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 3 dl siirappia
- 2 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 2 munankeltuaista
- 60 g suolatonta voita
- 2 ½ dl pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- tilkka konjakkia tai viskiä
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Vatkaa voi, sokeri ja suola sähkövatkaimella kovalla nopeudella, kunnes seos on kermamaista. Vatkaa puoli munaa vaahdoksi, lisää se voivaahtoon ja vatkaa vielä kovalla nopeudella puoli minuuttia. Lisää maito ja vispaa kovalla nopeudella 2 minuuttia. Lisää jauho ja vatkaa keskinopeudella 5 sekuntia, sitten kovalla nopeudella noin 5 sekuntia. Huom. Taikinaa ei pidä ylityöstää. Kaavi taikina kasaan ja muotoile pallero, paina se litteäksi. Pidä jääkaapissa yön yli.
2. Täyte: Sekoita keskenään siirappi, sokeri, munat ja keltuaiset tasaiseksi seokseksi. Sulata voi kasarissa, kunnes se on pähkinänruskeaa. Sekoita voisula seokseen.
3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Vuoraa taikinalla voideltu piirasvuoka. Pane kylmään 15 minuutiksi. Levitä pekaanipähkinät piirastaikinalle, lusikoi täyte niiden päälle ja paista sitten uunissa 45 minuuttia. Täytteen kuuluu olla vähän juoksevaa uunista otettaessa. Anna piiraan jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja mausta se tilkalla viskiä tai konjakkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka