Koko Suomi leipoo: Annan siemennäkkäri yrttilevitteellä
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen jakson taitotehtävässä, Anna leipoi siemennäkkäreitä yrttilevitteellä. Reseptistä tulee näkkäreitä 20 hengelle.
Näkkäri (20 hengelle)
- 1 3/4dl auringonkukansiemeniä
- 1dl seesaminsiemeniä
- ½dl pellavansiemeniä
- 1dl kaurahiutaleita
- 2rkl perunajauhoja
- 3/4tl merisuolaa
- 3 kananmunaa
Levite
- 100g maustamatonta tuorejuustoa
- 50g pehmeää voita
- 1 valkosipulin kynsi
- Basilikaa (0,5dl)
- Ruohosipulia (0,5dl)
Valmistusohje
Sekoita näkkäriainekset keskenään ja levitä seos pellille ohueksi levyksi. Paista 175 asteessa 25min. Ripottele vähän merisuolaa pehmeän näkkärin päälle hetki ennen uunista ottoa. Leikkaa muotilla juuri uunista tulleesta näkkäristä haluamasi muotoisia paloja tai murra näkkäri sopiviksi paloiksi.
Sekoita pehmeä rasva tuorejuustoon. Murskaa sekaan valkosipuli ja lisää yrtit. Soseuta sauvasekoittimella. Pursota levitteestä alustalle kaunis keko. Koristele yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka