Koko Suomi leipoo: Tommin Auringonkukan näkkäri
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Tommi leipoi auringonkukkanäkkäriä.
Ainesosat
- 2 kananmunaa
- 1 1/4 dl seesamsiemeniä
- 180 g auringonkukansiemeniä
- 1/4 dl pellavansiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kaikki muut aineet lukuunottamatta ¼ dl seesaminsiemeniä jotka ovat koristeeksi ja auringonkukansiemeniä. Sekoita massaksi. Auringonkukansiemenet kannattaa lisätä ihan viimeisenä taikinaan jotta ne eivät ehdi vettyä.
2. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.. Leikkaa tässä vaiheessa palat valmiiksi ennen paistoa koska valmista, rapeaa näkkäriä saattaa olla haastavaa leikata paloiksi. Paista palat 175 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Lisää palojen pinnalle jäljelle jääneet seesaminsiemenet noin kaksi minuuttia ennen paistoajan umpeutumista, sillä ne ottavat helposti liikaa väriä uunissa. Anna jäähtyä ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka