Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Veeran siemennäkkäri vihreillä lisukkeilla

KSL: Siemennäkkäri Veera
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 21:03

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannessa jaksossa Veera leipoi Jyväjemmarin siemennäkkäriä vihreillä lisukkeilla.

Näkkäri

  • 2dl maissijauhoja
  • 1dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 2dl kiehuvaa vettä
  • ½ oliiviöljyä
  • laadukasta sormisuolaa

Hernetahna

  • 100g herneitä (tuoreita tai pakaste)
  • kourallinen tuoretta minttua
  • loraus oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ limen mehu

Avokado-fenkolilisuke

  • 1 avokado
  • ½ pieni fenkoli
  • sitruunan mehua noin 1rkl
  • 1rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita maissijauho ja siemenet. Lisää kiehuva vesi ja öljy ja sekoita. Tee pellille leivinpaperin päälle pieniä pyöreitä näkkäreitä, auta taputtelemaan ohueksi toisen leivinpaperin avulla. Ripottele päälle sormisuolaa ja paista 150° 45 minuuttia.

2. Hernetahnaa varten: Laita herneet, osa mintusta ja loraus öljyä kulhoon ja soseuta. Lisää tarvittaessa öljyä ja minttua maun mukaan ja mausta lopuksi limellä ja ripauksella suolaa ja pippuria.

3. Avokado-fenkolilisuketta varten: Suikaloi fenkoli ohueksi. Kuutioi avokado. Sekoita aineet keskenään.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo