Koko Suomi leipoo: Petrin nokkosnäkkäri
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Petri leipoi nokkosnäkkäreitä levitteellä.
Nokkosnäkkäri
- 1 dl maissijauhoja
- 1 dl kikhernejauhoja
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl auringonkukan siemeniä
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 2 rkl chian siemeniä
- ½-1 dl kuivattua nokkosta
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1½ dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
Levite
- 150 g voita
- suolaa
- muutama kourallinen nokkosenlehtiä
- öljyä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, vesi ja hunaja. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja anna turvota 10 minuuttia.
2. Levitä taikina tasaiseksi levyksi öljytylle leivinpaperille. Jos haluat, voit painaa veitsellä valmiiksi leikkausjäljet taikinaan ennen paistamista.
3. Paista +150 asteessa 40 – 50 minuuttia, avaa uuninluukku ja jätä jälkilämpöön 15 minuutiksi.
4. Levitettä varten mittaa kattilaan puolet voista (75 g) ja kuumenna sitä kunnes sen väri muuttuu tummemmaksi. Varo kuitenkin polttamasta sitä! Kaada voi varovasti toiseen astiaan niin että kuumennuksen aikana mahdollisesti syntyneet kokkareet jäävät kattilaan. Anna voin jäähtyä.
5. Sekoita toiset puolet voista jäähtyneeseen paahdettuun voihin. Mausta tarvittaessa suolalla.
6. Kuumenna pannulla öljyä ja paista siinä tuoreet nokkosenlehdet rapeiksi. Sekoita makusi mukaan sopiva määrä paistettuja nokkosenlehtiä paahdetun voin joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka