Koko Suomi leipoo: Elsa ja Andersin Suklaafudgekonvehdit
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 400 g tummaa suklaata
- 50 g Valio voita
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 150 g mariannemurskaa
- 15 g pakastekuivattua vadelmaa
Karamellisoitu pistaasipähkinärouhe
- 1 dl sokeria
- 1 dl pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
OHJE: Sulata suklaa ja voi vesihauteen päällä. Lisää kondensoitu maito ja sekoita kaikki yhteen. Lisää marianne murskaa maun mukaan. Kaada noin 20cm x 30 cm vuokaan. Koristele pakastekuivatuilla vadelmilla. Anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
KARAMELLISOITU PISTAASIPÄHKINÄROUHE: Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata sokeri pannulla, mutta älä ruskista. Sekoita sulaneeseen sokeriin pähkinärouhe. Levitä sokeri-pähkinäseos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku