Koko Suomi leipoo: Elsa ja Andersin Suklaafudgekonvehdit
Koko Suomi leipoo joulun -ohjelman kolmannessa jaksossa leivottiin lasten kanssa.
Ainekset
- 400 g tummaa suklaata
- 50 g Valio voita
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 150 g mariannemurskaa
- 15 g pakastekuivattua vadelmaa
Karamellisoitu pistaasipähkinärouhe
- 1 dl sokeria
- 1 dl pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
OHJE: Sulata suklaa ja voi vesihauteen päällä. Lisää kondensoitu maito ja sekoita kaikki yhteen. Lisää marianne murskaa maun mukaan. Kaada noin 20cm x 30 cm vuokaan. Koristele pakastekuivatuilla vadelmilla. Anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
KARAMELLISOITU PISTAASIPÄHKINÄROUHE: Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi. Sulata sokeri pannulla, mutta älä ruskista. Sekoita sulaneeseen sokeriin pähkinärouhe. Levitä sokeri-pähkinäseos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka