Mainos

Koko Suomi leipoo: Inkan Töräys kahvia

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps5_5969
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa loihdittiin pikakahvilla maustettu jälkiruoka.

Kahvi-suklaa ganache

  • 1dl Valio kuohukermaa
  • 2tl Nescafé pikakahvijauhetta
  • 150g taloussuklaata

Jäädytetty kahvimurska

  • 1,5dl kuumaa vettä
  • 2tl Nescafé pikakahvijauhetta
  • 1tl hienoa sokeria

Appelsiinikeksi

  • 150g Valio voita
  • 1dl hienoa sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 0,5dl appelsiinimehua (itse puristettu appelsiinista)
  • 3,5 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna

Kahvimousse

  • 2dl Valio vispikermaa
  • 1dl kahvia keitettynä Nescafé pikakahvijauheesta (2tl jauhetta, 1,5 dl kuumaa vettä)
  • 200g Valio maustamaton tuorejuusto
  • 2dl tomusokeria
  • 3 liivatetta

Valmistusohje

KAHVI-SUKLAA GANACHE: Kiehauta kerma ja pikakahvijauhe. Kaada suklaan päälle. Odota muutama minuutti ennen kuin sekoitat, jotta suklaa on ehtinyt sulaa ja seoksesta tulee tasainen.

Jäädytetty kahvimurska: kiehauta vesi ja sekoita pikakahvijauhe siihen. Laita jääpalamuotteihin ja pakastimeen jäätymään ainakin tunniksi.

APPELSIINIKEKSI: Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita hyvin. Lisää mehu, kuoriraaste ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä pellille yhdeksi levyksi ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15min.

KAHVIMOUSSE: Vatkaa kerma ja puolet tomusokerista kovaksi vaahdoksi. Keitä kahvi ja sekoita liivate siihen. Notkista tuorejuusto ja lisää liivate-kahviseos siihen. Yhdistä tuorejuusto ja vaahto. Sekoita hyvin ja tasaisesti. Laita jääkaappiin tekeytymään.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Kokoa annokset 10 jalalliseen lasiin. Pohjalle tulee kahvi-suklaa ganachea, sitten jääkahvimurskaa, moussea, appelsiinikeksimurua ja taas moussea. Koristeeksi päälle appelsiinikeksi palanen ja muutama raita ganachea.

Parhaat ruokaohjelmat