Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskilla
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Pohja
- 3 kananmunaa
- 2,25 dl sokeria
- 380 g porkkanoita porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- n. 2 dl cookie-muruja
Porkkanakinuski
- 400-500g porkkanoita (mehuun + raasteeksi)
- 2,5 dl porkkanamehua (itse valmistettua tai kaupan)
- 75 g raastettua porkkanaa
- 2,5 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl maizenaa
Porkkanakiehkurat
- 1 iso (n. 150 g) porkkana
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
Ananaskirsikat
- 10 kpl ananaskirsikoita (halkaise kirsikat)
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
ANANASKIRSIKAT: Halkaise kirsikat. Keitä ne sokerivedessä noin 10 minuutta. Nosta kuivumaan. Viimeistele tomusokerilla.
POHJAN VALMISTUS: Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun n. 2 litran kahvikakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
PORKKANAKINUSKI: Raasta porkkana ja ”tee” mehu mehulingolla. Laita porkkanamehu-, raaste ja sokeri kattilaan ja keittele matalalla lämmöllä, kunnes liemestä tulee siirappimaista (n. 20 min.) Siivilöi siirappi ja mittaa sivuun 2 dl. Kaada 2 dl siirappia ja 2 dl kuohukermaa puhtaaseen kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Tarvittaessa suurusta perunajauhoilla
PORKKANAKIEHKURAT: Leikkaa porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita siivuja. Laita porkkanasiivut, vesi ja sokeri kasariin ja anna porista hiljalleen n. 10-15 minuuttia. Siirrä porkkanasuikaleet leivinpaperille ja laita uuniin noin 15 minuutiksi kuivumaan 110 asteeseen. Ota suikaleet uunista ja kierrä tikun, kauhanvarren tms. ympärille kuivumaan.
PORKKANAKAKUN VIIMEISTELY: Kaada kinuskia kakun päälle ohut kerros ja mikäli sitä jää yli tarjoile kakun kanssa. Koristele porkkanakiehkuroilla, cookie-muruilla ja ananaskirsikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras