Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskilla

KOKO_SUOMI_LEIPOO_KAUSI_6_JAKSO_6_BEAUTYSHOTS_KUORRUTETTU_KAHVIKAKKU_TIMO_KUVA_ANNA_GREUS
Julkaistu 11.01.2021 10:31

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 2,25 dl sokeria
  • 380 g porkkanoita  porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
  • 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • n. 2 dl cookie-muruja

Porkkanakinuski

  • 400-500g porkkanoita (mehuun + raasteeksi)
  • 2,5 dl porkkanamehua (itse valmistettua tai kaupan)
  • 75 g raastettua porkkanaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl maizenaa

Porkkanakiehkurat

  • 1 iso (n. 150 g) porkkana
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Ananaskirsikat

  • 10 kpl ananaskirsikoita (halkaise kirsikat)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

ANANASKIRSIKAT: Halkaise kirsikat. Keitä ne sokerivedessä noin 10 minuutta. Nosta kuivumaan. Viimeistele tomusokerilla. 

POHJAN VALMISTUS: Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun n. 2 litran kahvikakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.  Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.

PORKKANAKINUSKI: Raasta porkkana ja ”tee” mehu mehulingolla. Laita porkkanamehu-, raaste ja sokeri kattilaan ja keittele matalalla lämmöllä, kunnes liemestä tulee siirappimaista (n. 20 min.) Siivilöi siirappi ja mittaa sivuun 2 dl. Kaada 2 dl siirappia ja 2 dl kuohukermaa puhtaaseen kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Tarvittaessa suurusta perunajauhoilla

PORKKANAKIEHKURAT: Leikkaa porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita siivuja. Laita porkkanasiivut, vesi ja sokeri kasariin ja anna porista hiljalleen n. 10-15 minuuttia. Siirrä porkkanasuikaleet leivinpaperille ja laita uuniin noin 15 minuutiksi kuivumaan 110 asteeseen. Ota suikaleet uunista ja kierrä tikun, kauhanvarren tms. ympärille kuivumaan.

PORKKANAKAKUN VIIMEISTELY: Kaada kinuskia kakun päälle ohut kerros ja mikäli sitä jää yli tarjoile kakun kanssa. Koristele porkkanakiehkuroilla, cookie-muruilla ja ananaskirsikoilla. 

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo