Koko Suomi leipoo: Porkkanakakku porkkanakinuskilla
Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leivottiin kakkuja.
Pohja
- 3 kananmunaa
- 2,25 dl sokeria
- 380 g porkkanoita porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
- 3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- n. 2 dl cookie-muruja
Porkkanakinuski
- 400-500g porkkanoita (mehuun + raasteeksi)
- 2,5 dl porkkanamehua (itse valmistettua tai kaupan)
- 75 g raastettua porkkanaa
- 2,5 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl maizenaa
Porkkanakiehkurat
- 1 iso (n. 150 g) porkkana
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
Ananaskirsikat
- 10 kpl ananaskirsikoita (halkaise kirsikat)
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
ANANASKIRSIKAT: Halkaise kirsikat. Keitä ne sokerivedessä noin 10 minuutta. Nosta kuivumaan. Viimeistele tomusokerilla.
POHJAN VALMISTUS: Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun n. 2 litran kahvikakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
PORKKANAKINUSKI: Raasta porkkana ja ”tee” mehu mehulingolla. Laita porkkanamehu-, raaste ja sokeri kattilaan ja keittele matalalla lämmöllä, kunnes liemestä tulee siirappimaista (n. 20 min.) Siivilöi siirappi ja mittaa sivuun 2 dl. Kaada 2 dl siirappia ja 2 dl kuohukermaa puhtaaseen kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Tarvittaessa suurusta perunajauhoilla
PORKKANAKIEHKURAT: Leikkaa porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita siivuja. Laita porkkanasiivut, vesi ja sokeri kasariin ja anna porista hiljalleen n. 10-15 minuuttia. Siirrä porkkanasuikaleet leivinpaperille ja laita uuniin noin 15 minuutiksi kuivumaan 110 asteeseen. Ota suikaleet uunista ja kierrä tikun, kauhanvarren tms. ympärille kuivumaan.
PORKKANAKAKUN VIIMEISTELY: Kaada kinuskia kakun päälle ohut kerros ja mikäli sitä jää yli tarjoile kakun kanssa. Koristele porkkanakiehkuroilla, cookie-muruilla ja ananaskirsikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku