Koko Suomi leipoo: Lihapiirakka
Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa tehtiin lihapiirakoita.
Taikina
- 350 ml maito
- 35 g hiiva
- n. 500 g (n. 7 ¼ dl) Sunnuntai erikoisvehnäjauho
- 120 g (n. 1 ¾ dl) spelttijauho
- 55 g (1 kpl) kananmuna
- 10 g (n. 1rkl) sokeri
- 50 ml rypsiöljy
- n. 7,5 g (1 ½ tl) suola
Täyte
- Täytteen voi itse soveltaa annetuista raaka-aineista. Lihapiirakan täytteenä on käytettävä naudan jauhelihaa (noin 300 g), muut täytteen raaka-aineet voit valita annetuista raaka-aineista
- puuroriisi
- jasmiiniriisi
- ohrasuurimo
- sipuli
- valkosipuli
- purjo
- kananmuna
- mausteita: suola, mustapippuri, valkopippuri, maustepippuri, cayennenpippuri, paprikajauhe, meirami, lihaliemi, valkoviinietikka, kapris, sinappi, ketsuppi, sokeri
Paistamiseen
- n. 1 l rypsiöljy
Valmistusohje
TAIKINA: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetken ajan, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää suola ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi ja pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.
TÄYTE: Valmista täyte annettuja raaka-aineita käyttäen.
LIHAPIIRAKOIDEN MUOTOILU, NOSTATUS JA PAISTO: Kaulitse tai muotoile taikina haluamallasi tavalla. Laita täyte taikinapalojen päälle ja sulje haluamallasi tavalla. Laita lihapiirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohottamisen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja paista lihapiirakat kypsäksi. Valuta ylimääräinen rasva paperin päällä ennen esille laittoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku