Mainos

Koko Suomi leipoo: Lihapiirakka

koko_suomi_leipoo_s8_eps2_tekninen_tehtävä_täydellinen_lihapiirakka_01_kuvaaja_saku_tiainen

Koko Suomi leipoo -sarjan kauden toisessa jaksossa tehtiin lihapiirakoita.

Taikina

  • 350 ml maito
  • 35 g hiiva
  • n. 500 g (n. 7 ¼ dl) Sunnuntai erikoisvehnäjauho
  • 120 g (n. 1 ¾ dl) spelttijauho
  • 55 g (1 kpl) kananmuna
  • 10 g (n. 1rkl) sokeri
  • 50 ml rypsiöljy
  • n. 7,5 g (1 ½ tl) suola

Täyte

  • Täytteen voi itse soveltaa annetuista raaka-aineista. Lihapiirakan täytteenä on käytettävä naudan jauhelihaa (noin 300 g), muut täytteen raaka-aineet voit valita annetuista raaka-aineista
  • puuroriisi
  • jasmiiniriisi
  • ohrasuurimo
  • sipuli
  • valkosipuli
  • purjo
  • kananmuna
  • mausteita: suola, mustapippuri, valkopippuri, maustepippuri, cayennenpippuri, paprikajauhe, meirami, lihaliemi, valkoviinietikka, kapris, sinappi, ketsuppi, sokeri

Paistamiseen

  • n. 1 l rypsiöljy

Valmistusohje

TAIKINA: Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Lisää kananmuna, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetken ajan, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää suola ja öljy.  Vaivaa kimmoisaksi ja pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.

TÄYTE: Valmista täyte annettuja raaka-aineita käyttäen.

LIHAPIIRAKOIDEN MUOTOILU, NOSTATUS JA PAISTO: Kaulitse tai muotoile taikina haluamallasi tavalla. Laita täyte taikinapalojen päälle ja sulje haluamallasi tavalla. Laita lihapiirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohottamisen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja paista lihapiirakat kypsäksi. Valuta ylimääräinen rasva paperin päällä ennen esille laittoa. 


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!