Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Vihis

Koko Suomi leipoo: Vihis
Julkaistu 21.11.2019 08:35

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden kolmannessa jaksossa teknisenä tehtävänä kilpailijoiden tuli valmistaa lihapiirakan kasvisversio eli vihis.

Taikina

  • Kauramaito 400 g
  • Hiiva 40 g
  • Vehnäjauhoja n. 650 g
  • Sokeri 40 g
  • Öljy 60 g
  • Suola n. 1,5 tl

Paistamiseen

  • Rypsiöljy n. 1 l

Vihistäyte

  • Vettä
  • Puuroriisiä ¾ dl
  • Kasvisliemikuutio ½ kpl
  • Soijarouhe ¾ dl
  • Porkkana 150 g
  • Kaali 150 g
  • Chili n. 1 kpl
  • Sipuli ½ kpl
  • Valkosipulin kynsi 1 kpl
  • Purjo 50 g
  • (Pinaatti 30 g)
  • Öljyä
  • Maustamiseen mm. valkoviinietikkaa, valkopippuria, sokeria, soijakastiketta, suolaa

Valmistusohje

Leivonta-aika 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia Tarjoilualusta Raami (47) + leivinliina
Valmistettava määrä 10 hlö/10 kpl

TAIKINA: Liota hiiva kauramaitoon. Lisää vehnäjauhot ja sokeri. Vaivaa taikinaksi. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutaman minuutin ajan niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.

VIHISTÄYTE: Keitä puuroriisi kasviliemellä maustetussa vedessä. Keitä soijarouhe suolalla maustetussa vedessä. Valuta soijarouhe ja lisää se riisin joukkoon. Suikaloi porkkana, kaali, chilipaprika ja purjo. Pilko sipulit. Kuullota sipulit ja purjo öljyssä. Lisää muut aineet. Kuullota ja mausta. Lisää joukkoon riisi-soijarouhe. Tarkista maku.

VIHIKSEN VALMISTAMINEN: Kaulitse taikina alle 3 mm:n vahvuuteen. Ota pyöreällä stanssilla paloja (n. 12 cm). Venytä taikinapalaa hiukan. Laita täytettä. Taita pala kaksin kerroin ja paina kiinni. Laita piirakat öljyllä voidellun leivinpaperin päälle kohoamaan. Paista piirakat n. 180 asteisessa öljyssä kypsiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo