Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Lohileivokset mustalla limellä

Lohileivokset mustalla limellä
Julkaistu 02.12.2019 20:30

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden neljännessä jaksossa taidonnäytetehtävässä kilpailijat leipovat voileipäkakusta uuden version.

Leipä

  • vehnäjauho (puolikarkea) 475 g
  • täysjyvävehnäjauho 25 g
  • vesi 3,5 dl
  • hapanjuuri 100 g
  • suola 10 g

Täyte

  • kylmäsavulohi 250 g
  • punainen paprika 1 kpl
  • sipuli ½ kpl
  • maustekurkku ½ kpl
  • ranskankerma 200 g
  • kevytmajoneesi 50 g
  • jauhettu musta lime 1 tl
  • mustapippuri n. ¼ tl
  • suola n. ¼ tl

Kostutus

  • sitruunamehu 100 g
  • vesi 150 g

Kuorrutus

  • tuorejuusto 300 g
  • kevytmajoneesi 100 g
  • tilli (tuore) n. 2 tl
  • ruohosipuli (tuore) n. 2 tl

Koristelu

  • tilliä 20 g
  • kylmäsavulohta 50-100 g

Valmistusohje

LEIPÄ: Sekoita hapanjuuri haaleaan veteen. Sekoita joukkoon jauhot. Kohota taikinaa ½ tuntia. Ripottele taikinan päälle suola ja painele sekä vaivaa se taikinan joukkoon. Anna taikinan taas kohota ½ tuntia. Taittele taikinaa niin kauan, kunnes siitä tulee kimmoisaa, 40 min välein, 4 tunnin ajan. Ensikohotuksen jälkeen esimuotoile taikina tiukaksi palloksi ja anna sen seistä pöydällä ½ tuntia. Muotoile taikina uudelleen tiukaksi palloksi ja laita se jauhotettuun kohotuskoriin kohoamaan yön yli jääkaapissa. Kohotuksen jälkeen paista leipä 230 asteisessa uunissa, padan sisällä kansi kiinni 20 min ja sitten ilman kantta toiset 20 min.

TÄYTE: Hienonna kala, paprika, maustekurkku ja sipuli. Sekoita mausteet, ranskankerma ja kevytmajoneesi hyvin keskenään. Lisää kala, paprika, maustekurkku ja sipuli ranskankerma seokseen. Tarkista maku.

KUORRUTE: Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.

LEIVOSTEN VALMISTUS: Leikkaa leivästä 1 cm paksuisia siivuja. Leikkaa siivuista halkaisijaltaan 6 cm olevalla ympyrämuotilla ympyröitä 30 kpl. Kostuta ympyrät hyvin vesi-sitruunamehu seoksella. Kokoa leivokset kolmikerroksisiksi siten, että ensiksi pursota 0,5 cm halkaisijaltaan olevalla pyörötyllalla (wilton 10) aitaus leipäympyrän päälle. laita sitten aitauksen sisään täytettä. Toista sama toisessa kerroksessa. Kuorruta leivoksen, pursottamalla pienellä tähtityllalla ( wilton 22). Koristele leivokset tillillä, ja lohesta pyöritetyillä ruusuilla.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo