Koko Suomi leipoo: Mokka-biskvier
Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli mokka-biskvieri.
- Kokonaisvalmistusaika: 2h
- Annosmäärä: 10 kpl
Pohja
- mantelimassa 130 g
- sokeri 30 g
- valkuainen 30 g
- Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g
Täyte
- Kreemi
- 1 osa valkuaista
- 1 osa sokeria
- 1 osa Valio voita
- 1 osa Valio tuorejuustoa
Appelsiinitäyte
- appelsiinimehu 100 ml
- appelsiinin raastettu kuori
- hillosokeri 30 g
- keltuainen 1 kpl
- Maizena 10 g
- Valio voi nokare
Penslaus
- suklaa
Kuorrutus
- tumma suklaa n. 300 g
- rypsiöljy
Valmistusohje
OHJE: Vaahdota mantelimassa ja sokeri. Lisää valkuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi vehnäjauho varovasti sekoittaen. Tee pieniä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoisia pyöreitä pohjia. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Jäähdytä.
Valmista täytteet. Keitä appelsiinikiisseli.
Valmista kreemi. Sekoita sokeri ja valkuaiset ja lämmitä vesihauteessa noin 60 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiseksi. Lisää kuutioitu voi pieninä erinä hyvin vaahdottaen. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Leivosten kokoaminen. Käännä leivospohjat niin, että paistopinta jää ulospäin. Penslaa pohjien päälle suklaata. Laita kreemiä reunoille niin, että keskelle jää pieni kolo. Laita koloon appelsiinitäyte. Laita kreemiä niin, että sitä tulee keoksi pohjan päälle.
Sulata suklaa ja ohenna tarvittaessa rypsiöljyllä. Dippaa leivokset suklaassa.
Viimeistele haluamallasi tavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa