Mainos

Koko Suomi leipoo: Mokka-biskvier

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps5_tekninen_2950
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan viidennessä jaksossa teknisenä tehtävänä oli mokka-biskvieri.

  • Kokonaisvalmistusaika: 2h
  • Annosmäärä: 10 kpl

Pohja

  • mantelimassa 130 g
  • sokeri 30 g
  • valkuainen 30 g
  • Sunnuntai erikoisvehnäjauho 10 g

Täyte

  • Kreemi
  • 1 osa valkuaista
  • 1 osa sokeria
  • 1 osa Valio voita
  • 1 osa Valio tuorejuustoa

Appelsiinitäyte

  • appelsiinimehu 100 ml
  • appelsiinin raastettu kuori
  • hillosokeri 30 g
  • keltuainen 1 kpl
  • Maizena 10 g
  • Valio voi nokare

Penslaus

  • suklaa

Kuorrutus

  • tumma suklaa n. 300 g
  • rypsiöljy

Valmistusohje

OHJE: Vaahdota mantelimassa ja sokeri. Lisää valkuainen ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi vehnäjauho varovasti sekoittaen. Tee pieniä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kokoisia pyöreitä pohjia. Paista 10–15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Jäähdytä.

Valmista täytteet. Keitä appelsiinikiisseli.

Valmista kreemi. Sekoita sokeri ja valkuaiset ja lämmitä vesihauteessa noin 60 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiseksi. Lisää kuutioitu voi pieninä erinä hyvin vaahdottaen. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Leivosten kokoaminen. Käännä leivospohjat niin, että paistopinta jää ulospäin. Penslaa pohjien päälle suklaata. Laita kreemiä reunoille niin, että keskelle jää pieni kolo. Laita koloon appelsiinitäyte. Laita kreemiä niin, että sitä tulee keoksi pohjan päälle.

Sulata suklaa ja ohenna tarvittaessa rypsiöljyllä. Dippaa leivokset suklaassa.

Viimeistele haluamallasi tavalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!