Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Koko Suomi leipoo: Pinjan pyöreät siemennäkkärit

KSL: Siemennäkkäri Pinja
Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 26.11.2018 20:58

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi pyöreitä siemennäkkäreitä.

Ainekset

  • 2 ½ dl täysjyvämaissijauhoja
  • 1 ¼ dl auringonkukan siemeniä
  • ¾ dl kurpitsansiemeniä
  • ¾ dl pinjan siemeniä
  • ¾ dl pellavan siemeniä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • ½ tl suolaa
  • sormisuolaa
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Sekoita siemenet, suola ja maissijauhot yhteen.

2. Lisää kiehuva vesi ja oliiviöljy. Sekoita.

3. Painele näkkäri tasaiseksi pellille ja paina noin 9 cm halkaisijaltaan olevalla lasilla levystä pyöreitä näkkäreitä.

4. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

5. Paista 150 asteisessa uunissa noin 50 min.

6. Tarjoile voin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo