Koko Suomi leipoo: Pinjan pyöreät siemennäkkärit

KSL: Siemennäkkäri Pinja
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi pyöreitä siemennäkkäreitä.

Ainekset

  • 2 ½ dl täysjyvämaissijauhoja
  • 1 ¼ dl auringonkukan siemeniä
  • ¾ dl kurpitsansiemeniä
  • ¾ dl pinjan siemeniä
  • ¾ dl pellavan siemeniä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • ½ tl suolaa
  • sormisuolaa
  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Sekoita siemenet, suola ja maissijauhot yhteen.

2. Lisää kiehuva vesi ja oliiviöljy. Sekoita.

3. Painele näkkäri tasaiseksi pellille ja paina noin 9 cm halkaisijaltaan olevalla lasilla levystä pyöreitä näkkäreitä.

4. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

5. Paista 150 asteisessa uunissa noin 50 min.

6. Tarjoile voin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!