Koko Suomi leipoo: Pinjan pyöreät siemennäkkärit
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Pinja leipoi pyöreitä siemennäkkäreitä.
Ainekset
- 2 ½ dl täysjyvämaissijauhoja
- 1 ¼ dl auringonkukan siemeniä
- ¾ dl kurpitsansiemeniä
- ¾ dl pinjan siemeniä
- ¾ dl pellavan siemeniä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 3 dl kiehuvaa vettä
- ½ tl suolaa
- sormisuolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Sekoita siemenet, suola ja maissijauhot yhteen.
2. Lisää kiehuva vesi ja oliiviöljy. Sekoita.
3. Painele näkkäri tasaiseksi pellille ja paina noin 9 cm halkaisijaltaan olevalla lasilla levystä pyöreitä näkkäreitä.
4. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
5. Paista 150 asteisessa uunissa noin 50 min.
6. Tarjoile voin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka