Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef VIP: Mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa – Miska Haakanan resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Miska_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 04.03.2021 10:26

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Pizzataikina

  • 3 dl Durumvehnäjauhoja
  • 2 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3,25 dl Vettä, kädenlämpöinen
  • 1/2 pss Kuivahiivaa
  • 1 tl Sokeria
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 1 tl Suola

Pizzakastike

  • 1 tlk Kokonaisia säilöttyjätomaatteja
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 - 3 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1/2 punttia Basilikaa
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Sokeria
  • 1 tl Oregano, kuivattu
  • 1 rkl Basilika, kuivattu
  • Pippuri
  • Suola

Täytteet

  • 2,5 dl Mozzarella, raaste
  • 2,5 dl Cheddar, raaste
  • 1/2 punttia Basilikanlehtiä
  • 8 kpl Kirsikkatomaatteja
  • 0,5 dl Auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

Valmista pizzataikina. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita. Lisää kulhoon vehnäjauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi noin 8 minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää jauhoja. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele palloiksi öljyttyihin astioihin. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia kelmun alla. Kauli taikinapalloista sopivan ohuet pizzapohjat.

Valmista pizzakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Murskaa kokonaiset tomaatit murskaksi ja lisää pannulle. Anna hautua 20 - 40 minuuttia. Lisää loput raaka-aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista täytteet. Paahda auringonkukanisiemeniä kuivalla pannulla. Pilko kirsikkatomaatit ja nypi basilikalehdet valmiiksi.

Levitä pizzakastiketta pohjien päälle. Laita juustot kastikkeet päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 - 10 minuuttia.

Kokoa annos. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä, kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef