MasterChef VIP: Mozzarella-cheddarpizza, paahdettuja auringonkukansiemeniä, kirsikkatomaattia ja basilikaa – Miska Haakanan resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Pizzataikina
- 3 dl Durumvehnäjauhoja
- 2 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
- 3,25 dl Vettä, kädenlämpöinen
- 1/2 pss Kuivahiivaa
- 1 tl Sokeria
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 1 tl Suola
Pizzakastike
- 1 tlk Kokonaisia säilöttyjätomaatteja
- 1 kpl Sipuli
- 2 - 3 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1/2 punttia Basilikaa
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 2 tl Sokeria
- 1 tl Oregano, kuivattu
- 1 rkl Basilika, kuivattu
- Pippuri
- Suola
Täytteet
- 2,5 dl Mozzarella, raaste
- 2,5 dl Cheddar, raaste
- 1/2 punttia Basilikanlehtiä
- 8 kpl Kirsikkatomaatteja
- 0,5 dl Auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
Valmista pizzataikina. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita. Lisää kulhoon vehnäjauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi kimmoisaksi taikinaksi noin 8 minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää jauhoja. Jaa taikina 2 osaan ja pyörittele palloiksi öljyttyihin astioihin. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia kelmun alla. Kauli taikinapalloista sopivan ohuet pizzapohjat.
Valmista pizzakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Murskaa kokonaiset tomaatit murskaksi ja lisää pannulle. Anna hautua 20 - 40 minuuttia. Lisää loput raaka-aineet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista täytteet. Paahda auringonkukanisiemeniä kuivalla pannulla. Pilko kirsikkatomaatit ja nypi basilikalehdet valmiiksi.
Levitä pizzakastiketta pohjien päälle. Laita juustot kastikkeet päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 - 10 minuuttia.
Kokoa annos. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä, kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"