Koko Suomi leipoo: Sitruunatartaletti

KSL: Jakso 7. Tekninen tehtävä Sitruunatartaletti
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden seitsemännen jakson tekniikkatehtävässä kilpailijat leipoivat sitruunatartaletit. Ohjeen tartaletti valmistetaan isompaan tartalettivuokaan.

Muromassa (pohja)

  • 120 g voi
  • 90 g sokeri
  • 50 g kananmuna
  • 220 g vehnäjauho

Sitruunatäyte

  • 200 g sokeri
  • 60 g vehnäjauho
  • 280 g vettä
  • n. 170 g sitruunamehua
  • 8 kpl keltuainen
  • sitruunan kuori raaste
  • nokare voi (suolaton)

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki pohjan raaka-aineet. Laita taikina hetkeksi kylmään.

2. Kaulitse taikina tartalettivuokaan.

3. Pidä taikinaa kylmässä vähintään 20 minuuttia. Pistele pohjaan reikiä.

4. Paista pohja kypsäksi.

5. Valmista sitruunatäyte keittämällä. Lisää lopuksi voi nokare. Levitä täyte pohjan päälle.

6. Vatkaa valkuaiset. Valmista italialainen marenki. Pursota italialainen marenki sitruunatäytteen päälle. Polta marenki kaasupolttimella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.