MasterChef: Kukkakaali Flatbread – Ellan resepti

mc_eps7_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

Ainekset

  • 1dl vettä
  • 1dl turkkilaistajugurttia
  • n. 3dl jauhoja
  • oliiviöljyä
  • 1 kukkakaali, myös lehdet
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 sokeria
  • 1 prk kalamata oliiveja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1 dl vihreitä oliiveja
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterijauhetta

Valmistusohje

Sekoita vesi ja jugurtti, lisää jauhot ja vaivaa hetki, kunnes tasainen taikina

Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja pyörittele pellillä oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Lisää pellille myös valkosipulit kuorineen. Paista 180 asteessa kunnes kukkakaali saa väriä, voit käännellä välissä.

Sekoita hunaja vihreisiin oliiveihin ja paahda uunissa noin 15-20min

Kiehauta pikkeliliemi ja anna hieman jäähtyä. Valitse napakat ja pienet kukkakaalin lehdet. Lisää lehdet liemeen ja anna olla n.10min, valuta ja laita jääveteen kunnes jäähtyneitä ja valuta.

Paahda mantelirouhe, auringonkukan siemenet, chili, juustokumina, korianteri ja fenkolin siemet pannulla. Laita mortteliin ja hakkaa karkeaksi.

Laita monitoimikoneeseen (tai cutteriin) kalamataoliivit, paahdetut valkosipulit, loraus oliiviöljyä ja ½ sitruunan mehu

Sekoita jugurtti ja ½ sitruunanmehu, lisää n. 1rkl dukkah-mausteseosta ja ripus suolaa.

Parhaat ruokaohjelmat