Hiilisilakat
Tämä on ikivanha pohjoismainen ruokalaji, joka alunperin on valmistettu hapansilakasta, jotka paistettiin suoraan tulikuumalla rautaliedellä. Nykyään silakat valmistetaan tuoreesta kalasta, silakat suolataan juuri ennen halstrausta. Paista silakat valurautapannulla. Hiilisilakoiden kera tarjotaan tillivoita ja vastakeitettyjä kuoriperunoita. Jotkut pirskottavat mielellään hieman etikkaa silakoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 16 keskikokoista, tuoretta silakkaa
- 120 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl hienonnettua tilliä
- suolaa ja valkopippuria
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
- ½-1 dl karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Valmista tillivoi. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tilli ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Laita kylmään odottamaan.
2. Perkaa silakat, mutta jätä päät ja selkäruodot paikalleen. Huuhdo fileet ja kääntele ne karkeassa suolassa.
3. Kuumenna kuiva, iso valurautapannu, laita silakat pannulle ja halstraa niitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka