Kokonaisena paistettu porsaanfilee
Toisinaan on kovin mukavaa, kun voi istahtaa pöytään samantein perheen tai vieraiden kanssa. Juuri sellaista ruokaa on tämä ennakkoon valmistettava fiksu filee. Kesällä lisukkeeksi riittää pelkkä salaatti, muulloin vaikka kermainen perunapaistos.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 1 kokonainen porsaan ulkofilee
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
- 2 tl kuivattua timjamia
Marinadi
- 1 dl rypsi- tms. öljyä
- 1/2 dl viinietikkaa
- 1 tl ranskalaista sinappia (Dijon)
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- tuoreita mausteyrttejä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista filee ensin kauttaaltaan pannulla. Mausta reilusti suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Jälkipaista fileetä uunissa n. 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, mutta jätä viipaleet riviksi fileen muotoon.
2. Sekoita marinadin ainekset, nosta viipaloitu filee sopivaan astiaan ja kaada marinadi sen päälle. Peitä kannella, kelmulla tai foliolla ja pane jääkaappiin seuraavaan päivään. Tarjoile salaatin ja/tai perunalisäkkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku