Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porsaan ulkofilee sinihomejuustokastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaan ulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Voit paistaa fileen kokonaisena uunissa tai tarjota ohuina viipaleina. Lisukkeeksi sopivat täyteläinen kastike ja keitetyt perunat.

4 annosta

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Sinihomejuustokastike

  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 40 g sinihomejuustoa
  • 1 rkl Maizenaa

Valmistusohje

1. Filee: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista filee paistinpannulla ja nosta uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa noin tunti, kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Kääri filee alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kastike: Kiehauta kanaliemi ja kerma, mausta juustolla. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike.

3. Tarjoa filee kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee