Porsaan ulkofilee sinihomejuustokastikkeessa
Porsaan ulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Voit paistaa fileen kokonaisena uunissa tai tarjota ohuina viipaleina. Lisukkeeksi sopivat täyteläinen kastike ja keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g porsaan ulkofileetä
- 2 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Sinihomejuustokastike
- 2 dl kanalientä
- 2 dl ruokakermaa
- 40 g sinihomejuustoa
- 1 rkl Maizenaa
Valmistusohje
1. Filee: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista filee paistinpannulla ja nosta uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa noin tunti, kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Kääri filee alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Kastike: Kiehauta kanaliemi ja kerma, mausta juustolla. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike.
3. Tarjoa filee kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku