Porsaan ulkofilee sinihomejuustokastikkeessa
Porsaan ulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Voit paistaa fileen kokonaisena uunissa tai tarjota ohuina viipaleina. Lisukkeeksi sopivat täyteläinen kastike ja keitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g porsaan ulkofileetä
- 2 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Sinihomejuustokastike
- 2 dl kanalientä
- 2 dl ruokakermaa
- 40 g sinihomejuustoa
- 1 rkl Maizenaa
Valmistusohje
1. Filee: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista filee paistinpannulla ja nosta uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa noin tunti, kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Kääri filee alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Kastike: Kiehauta kanaliemi ja kerma, mausta juustolla. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike.
3. Tarjoa filee kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka