Porsaan ulkofilee sinihomejuustokastikkeessa

Porsaan ulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Voit paistaa fileen kokonaisena uunissa tai tarjota ohuina viipaleina. Lisukkeeksi sopivat täyteläinen kastike ja keitetyt perunat.

4 annosta

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Sinihomejuustokastike

  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 40 g sinihomejuustoa
  • 1 rkl Maizenaa

Valmistusohje

1. Filee: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista filee paistinpannulla ja nosta uuninkestävään vuokaan. Kypsennä uunissa noin tunti, kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Kääri filee alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kastike: Kiehauta kanaliemi ja kerma, mausta juustolla. Sekoita Maizena vesitilkkaan ja suurusta kastike.

3. Tarjoa filee kastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!