Paistettuja ahvenfileitä limeliemellä
Jos leikkaat fileistä ruodot pois, niin että ne näyttävät housuilta, niitä on helpompi syödä. Tässä tarjoilemme kalat herkullisen limeliemen kera.
Neljälle
- 600 g ahvenfileitä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Limekastike
- 2 dl kermaa
- 2 tl kalafondia
- 1 limen kuori ja mehu
Tarjoiluun
- perunamuusia
Valmistusohje
1. Kaada jauhot, muna ja korppujauhot omille syville lautasilleen. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Paneroi ahvenfileet jauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle ennen paistamista.
2. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista ahvenfileitä 2-3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä.
3. Sekoita kerma kalafondi, limemehu ja limen raastettu kuori kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti ilman kantta. Tarjoile liemi vastapaistetun kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku