Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettuja ahvenfileitä limeliemellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos leikkaat fileistä ruodot pois, niin että ne näyttävät housuilta, niitä on helpompi syödä. Tässä tarjoilemme kalat herkullisen limeliemen kera.

Neljälle

  • 600 g ahvenfileitä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Limekastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 tl kalafondia
  • 1 limen kuori ja mehu

Tarjoiluun

  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Kaada jauhot, muna ja korppujauhot omille syville lautasilleen. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Paneroi ahvenfileet jauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle ennen paistamista.

2. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista ahvenfileitä 2-3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä.

3. Sekoita kerma kalafondi, limemehu ja limen raastettu kuori kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti ilman kantta. Tarjoile liemi vastapaistetun kalan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee