Paistettuja ahvenfileitä limeliemellä

Jos leikkaat fileistä ruodot pois, niin että ne näyttävät housuilta, niitä on helpompi syödä. Tässä tarjoilemme kalat herkullisen limeliemen kera.

Neljälle

  • 600 g ahvenfileitä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Limekastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 tl kalafondia
  • 1 limen kuori ja mehu

Tarjoiluun

  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Kaada jauhot, muna ja korppujauhot omille syville lautasilleen. Mausta korppujauhot suolalla ja pippurilla. Paneroi ahvenfileet jauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle ennen paistamista.

2. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista ahvenfileitä 2-3 minuuttia molemmin puolin keskilämmöllä.

3. Sekoita kerma kalafondi, limemehu ja limen raastettu kuori kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti ilman kantta. Tarjoile liemi vastapaistetun kalan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!