Punakampelaa Grenoblaise

Punakampelalla on mieto maku, joten sen kanssa sopii tarjoilla maukkaita lisukkeita. Punajuurten happamuus ja kapristen suolaisuus avioituvat erinomaisesti kampelan mietouden kanssa.

Neljälle

  • 4 pientä, kokonaista annospunakampelaa
  • vehnäjauhoja
  • 2 dl kuutioituja säilykepunajuuria
  • 1 dl kapriksia
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • sitruunaa
  • tilliä

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan, valmista sillä aikaa kala.

2. Mausta kalat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kääntele vehnäjauhoissa ja paista kullanruskeiksi voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin. Pidä lämpimänä.

3. Kuumenna voi pannussa ja lisää kaprikset ja punajuuret. Ruskista muutama minuutti. Kaada seos kampeloiden päälle ja tarjoile heti sitruunan, tillin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!