Kuullotettu kylkipaisti

Paisti saa imeä makua maustemarinadista vuorokauden ajan ennen ruoan valmistusta. Tarjoile barbequekastikkeen ja keitetyn riisin kera.

4 annosta

  • 2 kg kylkipaistia paksuina viipaleina
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 3/4 dl soijaa
  • 4 rkl hunajaa
  • 2½ rkl sinappijauhetta
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 2½ tl suolaa
  • 1/4 tl maustepippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • ½ tl salviaa
  • 1½ tl rosmariinia
  • 2 tl meksikolaista maustesekoitusta
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1½ tl sambal oelek -maustekastiketta
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • 3 rkl kuivaa sherryä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet. Tee lihaan neljä viiltoa ja upota kuhunkin yksi valkosipulinkynsi. Purista loput valkosipulit paistin päälle ja hiero yhdessä valkopippurin kanssa lihan pintaan. Aseta lihaa muovipussiin. Sivele runsaalla soijalla ja sulje sitten pussi huolellisesti. Anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Kääntele marinoitumisen aikana muutaman kerran. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kylkipaisti uunipellille. Paista uunin keskiosassa 1-1½ tunnin ajan. Paistin tulee olla niin kypsää, että luut irtoavat helposti lihasta.

2. Barbecuekastike: Sekoita tomaattimurskasta, suolasta, pippurista, rakuunasta, kirvelistä, salviasta, rosmariinista, meksikolaisesta maustesekoituksesta, valkosipulista, sambal oelekista, siirapista ja sherrystä barbecuekastike. Kiehauta, maista ja mausta.

3. Lämmitä hunaja ja sekoita siihen sinappijauhe. Kuullota seoksella paistin pinta. Grillaa muutaman minuutin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!