Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolmen vartaan alkuruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkulliset vartaat maistuvat kevyempinä lounaina tai illallisina, mutta käyvät myös erinomaisesti alkuruoiksi. Tarjoa lisäksi paria valmista dippikastiketta. Vartaita marinoidaan 2 tuntia.

Neljälle

  • 225 g entrecôte
  • 225 g sianniskaa
  • 12 jättikatkarapua
  • suolaa ja valkopippuria
  • rypsiöljyä

Marinadi

  • 1 ½ dl kiinalaista soijaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta

Tarjoiluun

  • sweet chilli -kastiketta
  • BBQ-kastiketta

Lisäksi

  • 12 grillivarrasta

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynsi ja inkivääri. Raasta kumpikin kulhoon ja sekoita yhteen soijan kanssa. Kuutioi lihat ja laita eri lajit omiin kulhoihinsa, katkaravut omaansa. Jaa marinadi kaikkiin kulhoihin. Pane ne viileään marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Laita vartaat likoamaan.

2. Pujottele lihat ja katkaravut vartaisiin. Paista vartaita öljyssä tai voitele ne öljyllä ja grillaa vartaat. Sianlihan kypsymisaika on noin 15 minuuttia, pihviliha valmistuu noin 5 minuutissa ja katkaravut neljässä. Mausta vartaat suolalla ja pippurilla.

3. Kaada dippikastikkeet omiin kulhoihinsa. Jaa vartaat lämpimille lautasille ja tarjoile kastikkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala