Kolmen vartaan alkuruoka
Herkulliset vartaat maistuvat kevyempinä lounaina tai illallisina, mutta käyvät myös erinomaisesti alkuruoiksi. Tarjoa lisäksi paria valmista dippikastiketta. Vartaita marinoidaan 2 tuntia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 225 g entrecôte
- 225 g sianniskaa
- 12 jättikatkarapua
- suolaa ja valkopippuria
- rypsiöljyä
Marinadi
- 1 ½ dl kiinalaista soijaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
Tarjoiluun
- sweet chilli -kastiketta
- BBQ-kastiketta
Lisäksi
- 12 grillivarrasta
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynsi ja inkivääri. Raasta kumpikin kulhoon ja sekoita yhteen soijan kanssa. Kuutioi lihat ja laita eri lajit omiin kulhoihinsa, katkaravut omaansa. Jaa marinadi kaikkiin kulhoihin. Pane ne viileään marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi. Laita vartaat likoamaan.
2. Pujottele lihat ja katkaravut vartaisiin. Paista vartaita öljyssä tai voitele ne öljyllä ja grillaa vartaat. Sianlihan kypsymisaika on noin 15 minuuttia, pihviliha valmistuu noin 5 minuutissa ja katkaravut neljässä. Mausta vartaat suolalla ja pippurilla.
3. Kaada dippikastikkeet omiin kulhoihinsa. Jaa vartaat lämpimille lautasille ja tarjoile kastikkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa