Marinoidut herkkusienet

Tällaista herkkusienten valmistamista oliiviöljyn, sitruunamehun ja yrttien kera kutsutaan myös nimellä à la greque. Jos sinulla on kotona tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna.

Neljälle

  • n. 300 g pieniä herkkusieniä
  • 3 ½ dl vettä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2 tl suolaa
  • n. 10 kokonaista mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki ainekset paitsi sienet ja persilja kattilassa. Hauduta 5-10 minuuttia.

2. Lisää puhdistetut sienet, hauduta vielä 5 minuuttia. Nosta sienet kattilasta ja jäähdytä sienet ja liemi erikseen.

3. Kaada marinadi sienten päälle ja ripottele päälle persiljaa. Marinoidut herkkusienet maistuvat mainioilta paahdetun leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.