Marinoidut herkkusienet
Tällaista herkkusienten valmistamista oliiviöljyn, sitruunamehun ja yrttien kera kutsutaan myös nimellä à la greque. Jos sinulla on kotona tuoretta timjamia, käytä sitä kaksinkertainen määrä kuivattuun verrattuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 300 g pieniä herkkusieniä
- 3 ½ dl vettä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettu
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2 tl suolaa
- n. 10 kokonaista mustapippuria
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki ainekset paitsi sienet ja persilja kattilassa. Hauduta 5-10 minuuttia.
2. Lisää puhdistetut sienet, hauduta vielä 5 minuuttia. Nosta sienet kattilasta ja jäähdytä sienet ja liemi erikseen.
3. Kaada marinadi sienten päälle ja ripottele päälle persiljaa. Marinoidut herkkusienet maistuvat mainioilta paahdetun leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa