Kookos-tomaattikeitto
Kookos-tomaattikeitto sopii arkeen sekä juhlaan. Rapeat leipäkuutiot kruunaavat aterian.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl öljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- n. 0,5 l tomaattimehua
- 1-2 rkl piparjuurta (tuubista)
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- mustapippuria
- 1 dl basilikaa
Lisäksi
- 1 rkl öljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 4 viipaletta vaaleaa tai tummaa leipää
Valmistusohje
Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää kattilaan tomaattimurska, kookosmaito sekä tomaattimehu.
Mausta piparjuurella, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna keiton porista noin 30 minuuttia ja soseuta keitto. Hienonna sekaan basilikaa.
Lisää keiton pinnalle valkosipuliöljyssä paistettua, kuutioitua leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa