Intialainen riisijälkiruoka

Tämän kardemummantuoksuisen jälkiruoan resepti on Intiasta, jossa se on erityisen pidetty muslimien juhla-aterian päätöksenä esim. häissä. Se tehdään basmatiriisistä, Intian hienoimmasta. Ruusuvettä saat paitsi apteekista, myös parhaista ruokakaupoista sekä etnisistä liikkeistä.

Ainekset

  • 5 dl basmatiriisiä
  • 1 maustemitta keltaista
  • elintarvikeväriä
  • 50 g suolatonta voita
  • ½ dl rusinoita
  • 6 mantelia
  • 15 pistaasimantelia
  • 8 kokonaista vihreää
  • kardemumman siemenkotaa
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 8 tippaa ruusuvettä
  • 8 punaista cocktailkirsikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia kylmässä vedessä. Kaada vesi pois. Keitä riisiä litrassa vettä, johon keltainen elintarvikeväri on sekoitettu, 10 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta hyvin.

2. Kuumenna voi ruskistamatta kattilassa. Lisää rusinat, mantelit, pistaasimantelit, kardemummasiemenkodat ja cocktailkirsikat ja kuullota sekoittaen pari minuuttia.

3. Sekoita sokeri ja 5 dl vettä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada seos kattilaan, jossa voissa kuullotetut mantelit jne. ovat, sekoita kaikki hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hämmentäen 15-20 minuuttia, kunnes sokeriliemi on sitkeää ja lankaista.

4. Kaada riisi sokeriliemeen ja sekoita huolellisesti. Alenna lämpö aivan minimiin ja höyrytä riisi kypsäksi kannen alla noin 5 minuuttia. Vedä riisikattila liedeltä, sekoita joukkoon ruusuvesi ja anna riisiseoksen olla vielä kannella peitettynä 10 minuuttia. Pöyhi lämmin riisiseos haarukalla kuohkeaksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!