Kookosohukaiset ja saksanpähkinäjäätelö

Tämä helppo ja suussa sulava jälkiruoka vie mennessään isonkin makeannälän. Tarjoa ohukaisten kanssa nimenomaan saksanpähkinäjäätelöä. Varsinkin vaahterasiirapilla maustettuna se päihittää vaniljajäätelön kirkkaasti.

4 annosta

  • 2 munaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 tl voita
  • voita paistamiseen
  • kookoshiutaleita kuorrutukseen
  • ½ l saksanpähkinäjäätelöä
  • 2-3 dl vaahterasiirappia

Valmistusohje

1. Esilämmitä uuni 250 asteeseen (ylälämpö).

2. Ohukaistaikina: Vatkaa jauhot ja puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja vatkaa se taikinan joukkoon. Mausta suolalla. Lisää loput maidosta ja munat yksi kerrallaan vatkaten.

3. Ruskista ohukaispannulla voita. Paista taikinasta ohukaisia. Pane ohukaiset uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle ohut kerros kookoshiutaleita.

4. Gratinoi uunissa, kunnes kookoshiutaleet saavat väriä. Tarjoa lisänä vaahterasiirappia ja saksanpähkinäjäätelöä.

Parhaat ruokaohjelmat