Kookosohukaiset ja saksanpähkinäjäätelö
Tämä helppo ja suussa sulava jälkiruoka vie mennessään isonkin makeannälän. Tarjoa ohukaisten kanssa nimenomaan saksanpähkinäjäätelöä. Varsinkin vaahterasiirapilla maustettuna se päihittää vaniljajäätelön kirkkaasti.
4 annosta
- 2 munaa
- 2 ½ dl maitoa
- 1 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 2 tl voita
- voita paistamiseen
- kookoshiutaleita kuorrutukseen
- ½ l saksanpähkinäjäätelöä
- 2-3 dl vaahterasiirappia
Valmistusohje
1. Esilämmitä uuni 250 asteeseen (ylälämpö).
2. Ohukaistaikina: Vatkaa jauhot ja puolet maidosta tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja vatkaa se taikinan joukkoon. Mausta suolalla. Lisää loput maidosta ja munat yksi kerrallaan vatkaten.
3. Ruskista ohukaispannulla voita. Paista taikinasta ohukaisia. Pane ohukaiset uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle ohut kerros kookoshiutaleita.
4. Gratinoi uunissa, kunnes kookoshiutaleet saavat väriä. Tarjoa lisänä vaahterasiirappia ja saksanpähkinäjäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa