Polentamuffinit liemen kera

Polentamuffinit sopivat hyvin päivällisen alkuun liemen kera. Leivo ne etukäteen ja tarjoile kuuman liemen kera, joka tuoksuu ja maistuu sitruunaruoholta. Tämä on ihana, lämmittävä ruoka kävelylenkin jälkeen kylmänä päivänä.

Ainekset

  • Kuudelle

Muffinit

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl polentaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ dl neutraalia öljyä

Liemi

  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 ¼ l vettä
  • 2 sitruunaruohonvartta

Koristeluun

  • 6 sitruunaruohonvartta

Valmistusohje

1. Muffinit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, polenta, leivinjauhe, suola ja sokeri. Vatkaa muna erikseen. Lisää muna, öljy ja maito jauhosekoitukseen. Sekoita varovaisesti kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin. Täytä muffinivuokia ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin ja ovat kuivia keskeltä (kokeile esim. hammas- tai tulitikulla). Säilytä huoneenlämmössä tai pakasta.

2. Liemi: Keitä vesi ja kasvisliemikuutiot sitruunaruohon kera 5 minuuttia. Poista sitruunaruoho ja kaada liemi mukeihin. Koristele tuoreiden sitruunaruohojen kera, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.