Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Polentamuffinit liemen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Polentamuffinit sopivat hyvin päivällisen alkuun liemen kera. Leivo ne etukäteen ja tarjoile kuuman liemen kera, joka tuoksuu ja maistuu sitruunaruoholta. Tämä on ihana, lämmittävä ruoka kävelylenkin jälkeen kylmänä päivänä.

Ainekset

  • Kuudelle

Muffinit

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl polentaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ dl neutraalia öljyä

Liemi

  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 ¼ l vettä
  • 2 sitruunaruohonvartta

Koristeluun

  • 6 sitruunaruohonvartta

Valmistusohje

1. Muffinit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, polenta, leivinjauhe, suola ja sokeri. Vatkaa muna erikseen. Lisää muna, öljy ja maito jauhosekoitukseen. Sekoita varovaisesti kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin. Täytä muffinivuokia ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin ja ovat kuivia keskeltä (kokeile esim. hammas- tai tulitikulla). Säilytä huoneenlämmössä tai pakasta.

2. Liemi: Keitä vesi ja kasvisliemikuutiot sitruunaruohon kera 5 minuuttia. Poista sitruunaruoho ja kaada liemi mukeihin. Koristele tuoreiden sitruunaruohojen kera, tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset muffinit