Polentamuffinit liemen kera
Polentamuffinit sopivat hyvin päivällisen alkuun liemen kera. Leivo ne etukäteen ja tarjoile kuuman liemen kera, joka tuoksuu ja maistuu sitruunaruoholta. Tämä on ihana, lämmittävä ruoka kävelylenkin jälkeen kylmänä päivänä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Muffinit
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 ½ dl polentaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl maitoa
- ½ dl neutraalia öljyä
Liemi
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 ¼ l vettä
- 2 sitruunaruohonvartta
Koristeluun
- 6 sitruunaruohonvartta
Valmistusohje
1. Muffinit: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, polenta, leivinjauhe, suola ja sokeri. Vatkaa muna erikseen. Lisää muna, öljy ja maito jauhosekoitukseen. Sekoita varovaisesti kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin. Täytä muffinivuokia ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin ja ovat kuivia keskeltä (kokeile esim. hammas- tai tulitikulla). Säilytä huoneenlämmössä tai pakasta.
2. Liemi: Keitä vesi ja kasvisliemikuutiot sitruunaruohon kera 5 minuuttia. Poista sitruunaruoho ja kaada liemi mukeihin. Koristele tuoreiden sitruunaruohojen kera, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka