MasterChef: Appelsiini-suklaa ganache ja jogurttia – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Ganache
- 200 g Tumma suklaata
- 2 dl Kuohukermaa
- 1 kpl Keltuainen
- 2 kpl Appelsiinin kuorta ja mehua
- 50 g Sokeria
- Suolaa
Jogurttijäätelö
- 500 g Kreikkalainen jogurttia
- 5 dl Kuohukermaa
- 100 g Sokeria
- 2 kpl Appelsiinin kuorta ja mehua
Kookoscrispi
- 100 g Kookosrouhetta
- 150 g Sokeria
- 50 g Voita
Valmistusohje
Vatkaa keltuainen kulhossa vesihauteessa sokerin kanssa sekaisin, kunnes keltuainen on hieman hyytynyt.
Sulata suklaa vesihauteessa, lämmitä kerma toisessa kattilassa. Sekoita kuuma kerma ja suklaa keskenään ja yhdistä keltuais-sokerimassan kanssa. Mausta appelsiininkuorella ja –mehulla sekä ripauksella suolaa.
Siirrä massa pursotinpussiin ja jätä huoneenlämpöön siksi aikaa kunnes valmistat muut komponentit.
Tee jogurttijäätelö vaahdottamalla kerma ja sokeri keskenään. Sekoita jogurtin kanssa tasaiseksi massaksi.
Mausta massa appelsiininmehulla sekä -kuorella.
Valmista kookoscrispi sekoittamalla keskenään rouhittu kookos, sokeri sekä voi kattilassa.
Siirrä massa 225 C uuniin leivinpaperin päällä ja anna ruskistua kullanruskeaksi. Ota pois uunista ja anna rapeutua huoneenlämmössä.
Kokoa annos pursottamalla ganachea lautasen pohjalle. Lisää päälle jogurttijäätelöä sekä kookoscrispi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti