MasterChef: Appelsiini-suklaa ganache ja jogurttia – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_Pietari_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Ganache

  • 200 g Tumma suklaata
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 kpl Keltuainen
  • 2 kpl Appelsiinin kuorta ja mehua
  • 50 g Sokeria
  • Suolaa

Jogurttijäätelö

  • 500 g Kreikkalainen jogurttia
  • 5 dl Kuohukermaa
  • 100 g Sokeria
  • 2 kpl Appelsiinin kuorta ja mehua

Kookoscrispi

  • 100 g Kookosrouhetta
  • 150 g Sokeria
  • 50 g Voita

Valmistusohje

Vatkaa keltuainen kulhossa vesihauteessa sokerin kanssa sekaisin, kunnes keltuainen on hieman hyytynyt.

Sulata suklaa vesihauteessa, lämmitä kerma toisessa kattilassa. Sekoita kuuma kerma ja suklaa keskenään ja yhdistä keltuais-sokerimassan kanssa. Mausta appelsiininkuorella ja –mehulla sekä ripauksella suolaa.

Siirrä massa pursotinpussiin ja jätä huoneenlämpöön siksi aikaa kunnes valmistat muut komponentit.

Tee jogurttijäätelö vaahdottamalla kerma ja sokeri keskenään. Sekoita jogurtin kanssa tasaiseksi massaksi.

Mausta massa appelsiininmehulla sekä -kuorella.

Valmista kookoscrispi sekoittamalla keskenään rouhittu kookos, sokeri sekä voi kattilassa.

Siirrä massa 225 C uuniin leivinpaperin päällä ja anna ruskistua kullanruskeaksi. Ota pois uunista ja anna rapeutua huoneenlämmössä.

Kokoa annos pursottamalla ganachea lautasen pohjalle. Lisää päälle jogurttijäätelöä sekä kookoscrispi.

Parhaat ruokaohjelmat