Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkoviinimuhennettua ahventa ja yrttejä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ahvenesta saa niin maukasta kastiketta. Ahventen tulee olla kuin parvena kattilassa, viinissä ja kalaliemessä uiskennellen. Kalaliemikin tulee mieluiten keittää ahvenista.

Neljälle

  • 4-6 annosahventa
  • voita kattilaan
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 sitruuna
  • 2 dl kalalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • sitruunaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Perkaa ahvenet ja poista kidukset, mutta anna pään ja selkäevien jäädä paikoilleen. Suomusta kalat tarkoin ja huuhdo ne kylmässä vedessä. Huuhdo ja hienonna tilli ja persilja. Purista sitruunasta mehu. Voitele suuri, matala kattila runsaalla voilla. Laita kunnon kerros tilliä ja persiljaa kattilaan, ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita ahvenet tiiviisti mahapuolet alaspäin kattilaan, kaada päälle viini, liemi ja sitruunamehu.

2. Ripottele päälle loput tillistä ja persiljasta, laita päälle tiivis kansi tai peitä kattila alumiinifoliolla, ja anna kalojen kypsyä erittäin miedolla lämmöllä n. 13 minuuttia tai kunnes selkäevät irtoavat, kun niitä vetää.

3. Nosta kalat varoen kattilasta ja pidä ne lämpimänä alumiinifolion alla. Kaada kerma kattilaan ja keitä kaikki sopivan sakeaksi, tai suurusta massalla, johon olet sekoittanut yhtä paljon voita ja jauhoja. Mausta kastike ripauksella suolaa. Asettele kalat lämpimille lautasille ja kaada kastike päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos