Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuiturikkaat uunibanaanit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nopeasti maukasta ja terveellistä vatsan täytettä, kun nälkä yllättää! Uunibanaanit ovat helpompi ja nopeampi vaihtoehto hedelmäpiirakalle. Uunibanaania on totuttu usein syömään kermavaahdon kanssa, mutta annoksesta voi tehdä myös terveellisen.

Ainekset

  • 4 puolikasta, 2 kpl kahdelle
  • 2 banaania

Päälle

  • 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Leseseosta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2-3 rkl juoksevaa margariinia
  • noin 3 rkl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Annoksen kolmesta ruokalusikallisesta (= 0,5 dl) leseseosta saa kuitua 9 g eli 30 % päivän tarpeesta. Kuidun kanssa on hyvää muistaa juoda paljon.

Halkaise banaanit pituussuunnassa mikrouuniin tai uuniin sopivalle tarjoiluvadille / lautaselle. Sekoita päällyksen aineet keskenään ja levitä seos halkaistujen banaanien päälle.

Paista 1-1½ minuuttia mikroaaltouunin täydellä teholla (noin 800 W) tai tavallisessa uunissa hetki grillivastuksen alla.

Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi esim. jäätelön tai vaniljakiisselin kanssa. VINKKI: Samalla täytteellä voit tehdä vaikkapa uuniomenia tai päärynöitä. Näitä hedelmiä tulee paistaa hieman pidempään kuin banaaneja uunissa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Banaanit