Kuori valkoiset parsat huolella nupusta kiinni pitäen joka puolelta vartta. Jos käytät vihreitä parsoja, kuori tarvittaessa vähän kantaosasta. Poikkase sormin napsauttamalla tai veitsellä leikaten kova kanta pois. Syötävä osuus yhdestä puntista (½ kilosta) vihreää parsaa on 400-450 g, valkoisesta parsasta 350-450 g riippuen parsan pituudesta ja tuoreudesta.
Kuumenna suolalla ja sokeripalalla maustettu vesi kiehuvaksi korkeassa parsakattilassa tai matalassa paistokasarissa. Lisää parsat ja laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Keitä kannen alla 8-14 minuuttia parsan tuoreudesta ja paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Nosta parsat varovasti pyyheliinan päälle valumaan ja sen jälkeen nopeasti lämmitetyille lautasille.
Jaa kevytvuohenjuustoa neljään viipaleeseen ja nosta kuumien parsojen päälle. Jos parsat ehtivät jäähtyä, nosta lautanen parsoineen ja juustoineen hetkeksi mikroon, niin että juusto sulaa parsojen päälle.
Pirskota pinnalle öljy ja mausta parmesaanilastuilla ja mustapippurilla.