Parsaa kevytvuohenjuuston ja parmesaanin kera
Käytä reseptiin mielesi mukaan joko vihreää tai valkoista tankoparsaa. Nauti sellaisenaan alkupalana tai hyvän leivän kera. Ohjeesta riittää kahteen annokseen. Energiapitoisuus: 138 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 350 g valkoista tai vihreää tankoparsaa
- 1 tl merisuolaa
- 1 pala palasokeria
- 1 l vettä
- 70 g President kevyt 10 % vuohenjuustoa
- 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 0.5 rkl parmesanlastuja
- mustapippuria
Valmistusohje
Kuori valkoiset parsat huolella nupusta kiinni pitäen joka puolelta vartta. Jos käytät vihreitä parsoja, kuori tarvittaessa vähän kantaosasta. Poikkase sormin napsauttamalla tai veitsellä leikaten kova kanta pois. Syötävä osuus yhdestä puntista (½ kilosta) vihreää parsaa on 400-450 g, valkoisesta parsasta 350-450 g riippuen parsan pituudesta ja tuoreudesta.
Kuumenna suolalla ja sokeripalalla maustettu vesi kiehuvaksi korkeassa parsakattilassa tai matalassa paistokasarissa. Lisää parsat ja laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Keitä kannen alla 8-14 minuuttia parsan tuoreudesta ja paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Nosta parsat varovasti pyyheliinan päälle valumaan ja sen jälkeen nopeasti lämmitetyille lautasille.
Jaa kevytvuohenjuustoa neljään viipaleeseen ja nosta kuumien parsojen päälle. Jos parsat ehtivät jäähtyä, nosta lautanen parsoineen ja juustoineen hetkeksi mikroon, niin että juusto sulaa parsojen päälle.
Pirskota pinnalle öljy ja mausta parmesaanilastuilla ja mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa