Vihreää parsaa tomaattisalaatilla
Tässä ruokalajissa vihreä ja punainen kohtaavat maukkaana lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg tuoretta, vihreää parsaa
- vettä
- 1 tl suolaa per litra vettä
- 1 kovaksikeitetty kananmuna
- 4 tomaattia
- 1 keltasipuli
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl viinietikkaa
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori parsoja muutama sentti kannan kohdalta. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Niputa parsat nuput samaan suuntaan ja sido niput puuvillalangalla. Keitä suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat vedestä.
2. Viipaloi tomaatit ja asettele vadille. Hienonna sipuli ja ripottele tomaattien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle viinietikka ja öljy. Hienonna persilja ja ripottele päälle.
3. Asettele parsat vadille. Hienonna kananmuna ja ripottele koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti