Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreää parsaa tomaattisalaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ruokalajissa vihreä ja punainen kohtaavat maukkaana lisukkeena.

Neljälle

  • 1 kg tuoretta, vihreää parsaa
  • vettä
  • 1 tl suolaa per litra vettä
  • 1 kovaksikeitetty kananmuna
  • 4 tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 6 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori parsoja muutama sentti kannan kohdalta. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Niputa parsat nuput samaan suuntaan ja sido niput puuvillalangalla. Keitä suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat vedestä.

2. Viipaloi tomaatit ja asettele vadille. Hienonna sipuli ja ripottele tomaattien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle viinietikka ja öljy. Hienonna persilja ja ripottele päälle.

3. Asettele parsat vadille. Hienonna kananmuna ja ripottele koristeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa