Vihreää parsaa tomaattisalaatilla

Tässä ruokalajissa vihreä ja punainen kohtaavat maukkaana lisukkeena.

Neljälle

  • 1 kg tuoretta, vihreää parsaa
  • vettä
  • 1 tl suolaa per litra vettä
  • 1 kovaksikeitetty kananmuna
  • 4 tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 6 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori parsoja muutama sentti kannan kohdalta. Huuhdo ne kylmässä vedessä. Niputa parsat nuput samaan suuntaan ja sido niput puuvillalangalla. Keitä suolatussa vedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat vedestä.

2. Viipaloi tomaatit ja asettele vadille. Hienonna sipuli ja ripottele tomaattien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle viinietikka ja öljy. Hienonna persilja ja ripottele päälle.

3. Asettele parsat vadille. Hienonna kananmuna ja ripottele koristeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!