Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kurpitsakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Adjektiivit runsas ja kermainen kuvaavat hyvin tätä keittoa, joka on jo sinänsä kuin kunnon ateria.

Ainekset

  • 4 hengelle

Raaka-aineet

  • 600g myskikurpitsaa, kuorittuna ja pilkottuna pieniksi kuutioiksi
  • 3 kuppia kasvislientä
  • 1 peruna, kuutioiksi pilkottuna
  • 4 ruokalusikallista voita
  • 1/2 kuppia kuohukermaa
  • raastettua grana-padano -juustoa
  • tryffeliöljyä pirskottamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Jätä mielellään muutama isompi kurpitsapalan mukaan, jotta keitto entisestään ruokaistuisi.

- Lisää pannulle voi, kurpitsanpalat, perunat ja pippuri, ja paista muutaman minuutin ajan.

- Lisää kasvisliemi ja keitä korkealla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes perunat ja kurpitsat ovat pehmeitä.

- Sekoita seos tehosekoittimella ja keitä sitä keskilämmöllä 5 minuutin ajan.

- Lisää kuohukerma ja keitä vielä muutama minuutti.

- Poista lämmöltä. Ripottele grana-padanoa ja öljyä päälle. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kurpitsakeitto