Kurttukaalilaatikko riisin ja tomaatin kera
Julkaistu
Kurttukaali on loistavan hyvää, terveellistä, vieläpä kaunista. Tämä on hyvä vegeruoka ilman prinssinnakkeja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kurttukaalia
- 1 vihannesliemikuutio
- vettä
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 500 g tomaattimurskaa (chili)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 g juustoraastetta
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Irrota kaalin lehdet ja keitä ne pehmeiksi vihannesliemessä noin 30 minuuttia. Valuta ja hienonna.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita riisi uunivuoan pohjalle, peitä kaalisilpulla ja öljyllä maustetulla tomaattimurskalla. Sirottele juustoraaste päälle ja gratinoi uunin keskitasolla, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile prinssinnakkien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku