Kuskin aamiainen
Englannissa syödään aina tukeva, valmistettu aamiainen. Jos on lähdössä pitkälle automatkalle, se kannattaa tehdä täydellä vatsalla. Kuski saa siksi kunnon aamiaisen.
Ainekset
- Neljälle
Hash Browns
- 2 perunaa
- 1 keltasipuli
- 1 kananmuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 4 mausteista makkaraa
- 4 viipaletta pekonia
- 4 kananmunaa
- 2 tomaattia
- 8 herkkusientä
- 4 viipaletta verimakkaraa
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Hash browns: Vatkaa muna kupissa. Kuori sipuli ja perunat ja raasta ne. Sekoita ne munaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pieniksi, pyöreiksi levyiksi, halkaisijaltaan n. 4 cm. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin ja pidä lämpimänä.
2. Halkaise tomaatit. Puhdista ja paloittele sienet. Paista makkarat, pekoni ja sienet. Lämmitä pavut. Grillaa tomaatit ja paahda leipä. Paista viimeiseksi munat.
3. Asettele makkarat, pekoni, sienet, tomaatit, pavut ja hash brownsit neljälle lämpimälle lautaselle. Laita munat suoraan pannusta lautasille. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä