Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä kampela sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toisinaan on käytännöllistä tarjoilla kylmää, etukäteen valmistettua ruokaa. Tässä epätavallinen, mutta erittäin hyvä kampelaruoka.

Neljälle

  • 600 g kampelafileitä
  • 1 pieni purjo siivuina
  • suolaa

Kastike

  • 1,5 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2,5 dl kalalientä
  • 2 munankeltuaista
  • sitruunamehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Suolaa fileet. Laita matalan kattilan pohjalle purjoviipaleet. Taivuta kalat poikittain kaksinkerroin ja aseta purjopedille. Höylää vähän kylmää voita pinnalle. Kypsytä kannen alla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa lisää kalaliemi. Keitä 10 minuuttia ja purista joukkoon sitruunamehua. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan.

3. Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan, sitten vatkattu kerma. Levitä kastike kalafileiden päälle ja sirottele pinnalle paprikasuikaleita.

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa