Kylmä kampela sitruunakastikkeessa
Toisinaan on käytännöllistä tarjoilla kylmää, etukäteen valmistettua ruokaa. Tässä epätavallinen, mutta erittäin hyvä kampelaruoka.
Neljälle
- 600 g kampelafileitä
- 1 pieni purjo siivuina
- suolaa
Kastike
- 1,5 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- 2,5 dl kalalientä
- 2 munankeltuaista
- sitruunamehua
- 1 dl kuohukermaa
- suikaloitua paprikaa
Valmistusohje
1. Suolaa fileet. Laita matalan kattilan pohjalle purjoviipaleet. Taivuta kalat poikittain kaksinkerroin ja aseta purjopedille. Höylää vähän kylmää voita pinnalle. Kypsytä kannen alla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Kuullota voi ja jauho kasarissa lisää kalaliemi. Keitä 10 minuuttia ja purista joukkoon sitruunamehua. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan.
3. Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan, sitten vatkattu kerma. Levitä kastike kalafileiden päälle ja sirottele pinnalle paprikasuikaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti