Hienot kalakuorukat
Anna vieraiden odottaa näitä suloisia kalakuorukoita. Ne pitää tarjoilla lämpiminä, juuri kun kuuma kastike on kaadettu kalan päälle. Upea alkuruoka!
12 kuorukkaa
- 12 kpl kuorukoita/ krustadeja (valmiita)
- 6 kpl kampelafileitä
- 1 dl vettä
- ½ kalaliemikuutio
- 1 dl valkoviiniä
- suolaa
Kastike
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- keitinlientä
- 2-3 rkl ranskankermaa
- 12 pientä herkkusientä
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kalat kevyesti. Leikkaa fileet kahtia pitkittäin, kääri ne rullalle ja asettele tiheästi kasariin.
2. Keitä yhdessä vesi, viini ja liemikuutio ja kaada kalojen päälle. Keitä hiljaa muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Nosta ylös varovasti. Siivilöi liemi.
3. Kuullota voi ja jauho, kaada siivilöity keitinliemi joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Sekoita mukaan ranskankerma ja mausta. Ruskista sienet. Jaa kalarullat kuorukoihin, lusikoi kuumaa kastiketta päälle ja koristele sienillä, katkaravuilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa