Hienot kalakuorukat

Anna vieraiden odottaa näitä suloisia kalakuorukoita. Ne pitää tarjoilla lämpiminä, juuri kun kuuma kastike on kaadettu kalan päälle. Upea alkuruoka!

12 kuorukkaa

  • 12 kpl kuorukoita/ krustadeja (valmiita)
  • 6 kpl kampelafileitä
  • 1 dl vettä
  • ½ kalaliemikuutio
  • 1 dl valkoviiniä
  • suolaa

Kastike

  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • keitinlientä
  • 2-3 rkl ranskankermaa
  • 12 pientä herkkusientä
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Suolaa kalat kevyesti. Leikkaa fileet kahtia pitkittäin, kääri ne rullalle ja asettele tiheästi kasariin.

2. Keitä yhdessä vesi, viini ja liemikuutio ja kaada kalojen päälle. Keitä hiljaa muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Nosta ylös varovasti. Siivilöi liemi.

3. Kuullota voi ja jauho, kaada siivilöity keitinliemi joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Sekoita mukaan ranskankerma ja mausta. Ruskista sienet. Jaa kalarullat kuorukoihin, lusikoi kuumaa kastiketta päälle ja koristele sienillä, katkaravuilla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!