Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kampelaa äyriäisten kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat muunnella tätä ohjetta, ripottele kampelan pinnalle juustoraastetta ja gratinoi uunissa.

Neljälle

  • 600 g kampelafileetä
  • 200 g katkarapuja ilman kuoria
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • persiljasilppua
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kalalientä
  • 1 dl kermaa
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Suolaa kalat, taivuta kalat kaksinkerroin ja lado ne tiheästi voideltuun paistokasariin. Kuumenna ja katkaise sitten levyltä lämpö. Lisää katkaravut ja simpukat.

2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää kalaliemi ja kerma, sekoita. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Purista sitruunamehua joukkoon maun mukaan ja kaada kastike kalojen päälle. Keitä kypsäksi kannen alla muutama minuutti. Ripota pinnalle persiljasilppua ja tarjoile perunan tai riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata