Rukiinen Minestrone keitto
Kevyt ja maukas rukiinen minestrone keitto valmistuu helposti reilussa puolessa tunnissa. Valmiin keiton voit viimeistellä vaikkapa tuoreilla yrteillä.
Neljälle hengelle
- 100 g savukinkkua
- 100 g ruis kuivapastaa
- 1 porkkana
- ½ purjo
- 50 g selleriä
- 50 g pakasteherneitä
- 1,5 l mietoa lihalientä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 3 laakerinlehteä
- suolaa
- maustepippureita
- chiliä
Valmistusohje
Leikkaa kinkku sekä juurekset suikaleiksi ja kuullota niitä kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree sekä mausteet ja kaada lopuksi lihaliemi.
Keitä 15 minuutin ajan, lisää joukkoon ruispasta ja keitä kunnes pasta on kypsää. Lisää herneet, tarkista maku ja viimeistele keitto esimerkiksi tuoreella yrtillä. Tarvittaessa lisää nestettä.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 210 kcal
Proteiinia 24g (46 E%, annos on runsasproteiininen, eli tämä keittoannos pitää nälän poissa)
Hiilihydraatteja 17g (32 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 5g (21 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 0,7g (14% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 5,2g
Annos on kevyt, mutta koska kinkussa on paljon suolaa, lihaliemi kannattaisi valita suolattomana/vähäsuolaisena, jolloin annoksen suolamääärä putoaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka