Leikkaa kinkku sekä juurekset suikaleiksi ja kuullota niitä kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree sekä mausteet ja kaada lopuksi lihaliemi.
Keitä 15 minuutin ajan, lisää joukkoon ruispasta ja keitä kunnes pasta on kypsää. Lisää herneet, tarkista maku ja viimeistele keitto esimerkiksi tuoreella yrtillä. Tarvittaessa lisää nestettä.
Yhden annoksen ravintosisältö:
Energiaa 210 kcal
Proteiinia 24g (46 E%, annos on runsasproteiininen, eli tämä keittoannos pitää nälän poissa)
Hiilihydraatteja 17g (32 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 5g (21 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 0,7g (14% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 5,2g
Annos on kevyt, mutta koska kinkussa on paljon suolaa, lihaliemi kannattaisi valita suolattomana/vähäsuolaisena, jolloin annoksen suolamääärä putoaa.