Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rukiinen Minestrone keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyt ja maukas rukiinen minestrone keitto valmistuu helposti reilussa puolessa tunnissa. Valmiin keiton voit viimeistellä vaikkapa tuoreilla yrteillä.

Neljälle hengelle

  • 100 g savukinkkua
  • 100 g ruis kuivapastaa
  • 1 porkkana
  • ½ purjo
  • 50 g selleriä
  • 50 g pakasteherneitä
  • 1,5 l mietoa lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa
  • maustepippureita
  • chiliä

Valmistusohje

Leikkaa kinkku sekä juurekset suikaleiksi ja kuullota niitä kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree sekä mausteet ja kaada lopuksi lihaliemi.

Keitä 15 minuutin ajan, lisää joukkoon ruispasta ja keitä kunnes pasta on kypsää. Lisää herneet, tarkista maku ja viimeistele keitto esimerkiksi tuoreella yrtillä. Tarvittaessa lisää nestettä.

Yhden annoksen ravintosisältö:

Energiaa 210 kcal

Proteiinia 24g (46 E%, annos on runsasproteiininen, eli tämä keittoannos pitää nälän poissa)

Hiilihydraatteja 17g (32 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 5g (21 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 0,7g (14% kokonaisrasvasta, annoksen rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 5,2g

Annos on kevyt, mutta koska kinkussa on paljon suolaa, lihaliemi kannattaisi valita suolattomana/vähäsuolaisena, jolloin annoksen suolamääärä putoaa.

Tuoreimmat aiheesta

Minestronekeitto